avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM pentru neprezentarea angajatului la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM pentru neprezentarea angajatului la serviciu

buna ziua!

am incheiat ieri un contract de munca cu un salariat si astazi a venit la serviciu si a plecat in secunda 2, spunand ca nu i se potriveste jobul, desi i s-a explicat foarte bine despre sarcinile care ii revin inaintea semnarii contractului. L-am sunat si mi-a inchis telefonul. Pot anula contractul de munca tot cu data de astazi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 11 Iunie 2010
Trebuie sa faceti o notificare catre ITM prin casre le comunicati ca incepand cu data de....se desface CM inregistrat la SC... CU NR.....incheiat cu .....aflat in perioada de proba nu corespunde standardelor pentru postul ocupat si decideti incetarea CM cu art.31 alin.4 indice1 CM.La ITM va inregistreaza CM iar in baza notificarii ii face si incetarea CM.
1. Anularea unui c.i.m. se poate face numai de catre instanta de judecata.
2. Dvs aveti posibilitatea de a inceta sau desface c.i.m.
3. Daca in c.i.m. este specificata perioada de proba, atunci in baza art.31 alin.4 ind.1 C.mun. pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in perioada de proba surdoiu surdoiu Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: - am angajat o persoana cu cim, a venit o zi, dupa care a spus ca ea nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Angajat , dar nu s-a prezentat la locul de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Poate ma puteti ajuta..Avem o persoana careia i-am intocmit CIM incepand cu data de 01.02.2009 (inreg la ITM), dar pe parcurs d-nul a avut niste ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba alexandroni alexandroni Daca in CIM este prevazuta perioada de proba de 30 zile care este modalitatea de desfacere a contractului de munca ? Se inregistreaza in revisal ? Va multumesc (vezi toată discuția)