avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat , dar nu s-a prezentat la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat , dar nu s-a prezentat la locul de munca

Buna ziua!
Poate ma puteti ajuta..Avem o persoana careia i-am intocmit CIM incepand cu data de 01.02.2009 (inreg la ITM), dar pe parcurs d-nul a avut niste probleme si nu s-a putut prezenta pe 01.02.2009. Si tot asa, pana in ziua de azi. Nu a mai binevoit sa dea nici un semn.
Intrebarea mea este: cum va aparea pe pontaje si cum ii putem incheia CIM? Cum putem proceda ?

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 17 Februarie 2009
Presupun ca persoana respectiva este in perioada de proba, deci nu corespunde postului.
O pontati absenta....este cel mai simplu.
Daca doriti, ii puteti desface contractul ca sanctiune doisciplinara, dar asta inseamna sa respectati dispozitiile codului muncii si ale CCMUNN privind cercetarea disciplibnara si emiterea deciziei de sanctionare.
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi (art. 31 alin.4 ind.1 din Codul muncii ).
Prin urmare, printr-o notificare catre salariat ii comunicati incetarea c.i.m. in baza acestui articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa perioada de proba loredanaelena loredanaelena buna ziua am un salaiat care a fost inregistrat in revisal cu o zi inaintea inceperii serviciului dar acesta nu s-a mai prezentat la serviciu.cum pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba alexandroni alexandroni Daca in CIM este prevazuta perioada de proba de 30 zile care este modalitatea de desfacere a contractului de munca ? Se inregistreaza in revisal ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Incetare cim conf. art. 31 alin. (3) cioc natalia cioc natalia Buna seara, Am un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca. Acesta este inca in perioada de proba. Pot sa-i inchid contractul de munca conf. ... (vezi toată discuția)