avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim in perioada de proba

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema:
- am angajat o persoana cu cim, a venit o zi, dupa care a spus ca ea nu se mai poate adapta la meseria respectiva, iar a doua zi nu a mai venit.
- cum se procedeaza in acest caz?
- se duce revusal cu 31/4 la itm? si ce mai trbuie dus la itm?
- se face decizie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 12:21, 25 Martie 2011
Notificati angajatul ca inceteaza contractul cu art.31 alin 4, o inregistrati sau in baza ei faceti o dispozitie de incetare, completati in registrul electronic si il transmiteti la ITM.
1. Codul muncii spune:
Art.31...
(4.1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
2. Trebuie sa emiteti o decizie de incetare a CIM, cu art.31(4.1), pentru a se diovedi incetarea raporturilor de munca.
3. Completati Revisal cu aceasta incetare a CIM.
4. Daca nu transmiteti Revisal on-line atunci trebuie sa il comunicati la ITM pe discheta, CD etc.).
Subscriu la cele de mai sus, insa am participat la o discutie prin care se releva faptul ca in cazul incetarii CIM cu art.31 (4^1) nu mai este nevoie de intocmirea undei decizii,insesi notificarea exprimand vointa angajatorului. Ce parere aveti de acest lucru?
Rodica2011 a scris:

Subscriu la cele de mai sus, insa am participat la o discutie prin care se releva faptul ca in cazul incetarii CIM cu art.31 (4^1) nu mai este nevoie de intocmirea undei decizii,insesi notificarea exprimand vointa angajatorului. Ce parere aveti de acest lucru?


Vreau sa va spun ca in acest caz, doi inspectori ITM mi-au dat 2 raspunsuri diferite. Unul a spus ca trebuie doar notificarea, altul a spus ca trebuie si decizia.
Nu stiu ce sa mai zic. Eu fac decizia de incetare pe baza notificarii depuse de angajat, iar angajatorul face direct decizia de incetare. Pana ma voi lamuri, asa procedez.

Poate ne lamureste cineva, aici pe forum, cu argumente solide.:D
Raspunsul se gaseste in continutul art.31 alin.4 ind.1 C.mun. , si anume : Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa perioada de proba loredanaelena loredanaelena buna ziua am un salaiat care a fost inregistrat in revisal cu o zi inaintea inceperii serviciului dar acesta nu s-a mai prezentat la serviciu.cum pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba alexandroni alexandroni Daca in CIM este prevazuta perioada de proba de 30 zile care este modalitatea de desfacere a contractului de munca ? Se inregistreaza in revisal ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim in perioada de proba cvt cvt buna ziua sunt angajator si am notifica un angajat care este in perioada de proba de incetarea cim. 1.nu a vrut sa semneze notificarea.o trimit prin posta ... (vezi toată discuția)