avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim in perioada de proba

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema:
- am angajat o persoana cu cim, a venit o zi, dupa care a spus ca ea nu se mai poate adapta la meseria respectiva, iar a doua zi nu a mai venit.
- cum se procedeaza in acest caz?
- se duce revusal cu 31/4 la itm? si ce mai trbuie dus la itm?
- se face decizie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 12:21, 25 Martie 2011
Se poate si fara decizie dar atunci notificarea sa aiba numar de inregistrare de la angajator si semnatura salariatului de luare la cunostinta.
Multumesc.=D>
Pana acum asa procedam si eu si imi pare foarte corect, dar nu stiu de ce acel inspector nu a fost de acord cu notificarea in cazul in care acel angajat vine doar o zi si nu-l mai vedem .Trebuie sa procedam ca in cazul desfacerii contractului deisciplinar. Angajatul trebuie sa se prezinte la firma sa dea o declaratie, sau sa intocmeasca notificarea,( pana aici ok), iar daca nu vine ii desfacem disciplinar.
Nu stiu ce sa zic, ce parere aveti despre acest rationament? Este corect?
Eu asi fi desfacut cu o simpla notificare cim, daca in data x nu s-ar fi prezentat angajatul pentru explicatii.

O zi buna tuturor.
Eu am incetat c.i.m. numai prin notificari in cazul prevazut de art.31 alin.4 ind.1 C.mun. si nu am intampinat probleme la ITM.
Multumesc.
Voi proceda si eu asa in viitor.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa perioada de proba loredanaelena loredanaelena buna ziua am un salaiat care a fost inregistrat in revisal cu o zi inaintea inceperii serviciului dar acesta nu s-a mai prezentat la serviciu.cum pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba alexandroni alexandroni Daca in CIM este prevazuta perioada de proba de 30 zile care este modalitatea de desfacere a contractului de munca ? Se inregistreaza in revisal ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim in perioada de proba cvt cvt buna ziua sunt angajator si am notifica un angajat care este in perioada de proba de incetarea cim. 1.nu a vrut sa semneze notificarea.o trimit prin posta ... (vezi toată discuția)