avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim in ultima zi a perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim in ultima zi a perioadei de proba

buna ziua
sunt angajata cu functie de conducere avand o perioada de proba de 60 de zile calendaristice (04.02.2011 - 04.04.2011).
in data de 05.04.2011 primesc o notificare inregistrata pe data de 04.04.2011, ca incepand cu data de 05.04.2011 contractul meu de munca inceteaza in temeiul art. 31 alin. 4 indice 1. din Codul Muncii.
Avand in vedere data de 05.04.2011 nu se afla in interiorul perioadei de proba, angajatorul imi mai poate inceta contractul de munca in baza acestui articol?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 5 Aprilie 2011
Angajatorul nu a incalcat legea. Iata ce spune Codul muncii:
Art.31...
(4.1) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Parerea mea este ca la sfarsitul perioadei de proba se intelege cel tarziu in data de 04.04.2011. Daca ati semnat si nu ati scris data luarii la cunostinta (adica 05.04.2011) nu cred ca puteti face mare lucru....pentru a demonstra va trebuie martori, acte, cum ar fi pontajul, semnate in data de 05.04.2011

In concluzie nu cred ca a respectat legea angajatorul.

Sunt convinsa ca angajatorul a trimis notificarea la ITM, prin REVISAL, in data de 04.04.2011 cand dumneavoastra nu ati stiut...poate reusiti sa demonstrati ca totul s-a facut fara instiintarea dumneavoastra.

Nu inteleg de ce nu respecta toata lumea legea, ce era asa de greu sa intiinteze angajatul in data de 04.04???

Ce lume fara respect!!!!!

Apropo, cine va plateste ora sau orele lucrate in data de 5? Ati venit la servici cand de fapt era prima zi de proaspat somer.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
lorelayold76, utilizator
Data de 05.04.2011 nu este data incetarii raportului de munca ... este data cand a fost emisa notificarea de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.4 ind.1 C.mun.

De asemenea, partea nemulţumită poate sesiza instanţa de judecată dacă apreciază că încetarea contractului s-a realizat cu încălcarea legii. Termenul de contestatie este de 30 de zile de la data comunicarii notificarii. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc angajator perioada de proba ginnyy ginnyy Codul Muncii stabileste prin art 31 posibilitatea stabilirii unei perioade de proba. Al 4 al acestui art. prevede ca: [i]Pe durata sau la sfârşitul ... (vezi toată discuția)
Somaj in caz de notificare in perioda de proba Cat Black Cat Black Buna ziua, Sotul meu a fost angajat la o firma cu contract pe perioada nedeterminata pe un post de conducere. Relatiile de munca au incetat deoarece a ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract munca in perioada de proba Duvaz Duvaz Cand trebuie sa primesti notificarea scrisa legata de incetarea contractului de munca doin partea angajatorului? Strict in perioada de proba sau se poate si ... (vezi toată discuția)