avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de donatie

Parintii sotului meu urmeaza sa ii faca act de donatie pe apartament,deoarece costurile sunt mai mici.Daca nu ma trec si pe mine pe actul de donatie,in caz de divort stiu ca nu am nici un drept la acel imobil.Dar doamne fereste in caz de deces cine are dreptul la acel imobil? Copilul,parintii lui sau sora lui.Eu am vre-un drept? Sau oricare din cei mentionati mai sus ma pot da afara din casa?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sandra 2010 , utilizator 15:37, 11 Iunie 2010
asa este. donatia poate fi atacata de oricare dintre mostenitorii legali ai parintilor. in cazul decesului donatarului copii vin in concurs cu sotul supravietuitor la mostenire.
Nu am fost destul de explicita.In caz de deces al sotului,cine are dreptul la acel imobil? eu,parintii lui daca vor mai fi in viata ,sora lui sau fetita noastra?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau transfer de proprietate Andrastef Andrastef Va rog sa-mi spuneti ce tip de act de donatie se poate face(sau alt act) in urmatorul caz: Sunt casatorita, am 2 copii si o casa in proprietate personala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)