1.In cadrul recursului, AFP sustine ca societatea nu a facut in cadrul declaratiei 100 raportarile de impozit pe salarii. In motivatie, instanta retine ca AFP sustine ca societatea nu are depusa declaratia 100.(evident aceasta e depusa iar AFP nu sustinuse asa ceva)
Societatea sustine (si probeaza) ca nu figura cu aceasta obligatie declarativa in cadrul declaratiei 100 deoarece nu avea salariati. Instanta retine ca societatea sustine ca nu avea obligatia de inregistrare a declaratiei 100.(declaratiile respective erau depuse in probatoriu la dosar si nu aveam cum sa sustin asa ceva cand precizasem ca am depusa declaratia respectiva cu imp pe profit,imp minim,etc.)
Nici nu va puteti imagina ce motivatie a iesit, fara nicio legatura cu obiectul procesului si probele administrate la dosar! Cand instanta retine in mod eronat sustinerile partilor este eroare materiala sau eroare de judecata? Am facut contestatie in anulare si mi s-a motivat ca acestea reprezinta greseli de judecata. Dar eu nu ma refeream la eroarea motivatiei,care cu siguranta e una de judecata, ci confuzia in care a fost instanta inca din momentul in care a retinut sustinerile partilor...Noi vorbeam de mere iar ea a retinut ca vorbim de pere...#-o
2. Atat la revizuire cat si la contestatia in anulare am invocat inclusiv incalcarea art.261 pct 5 c.pr.civ., deoarece instanta avea obligatia sa faca referire la probele pe care si-a bazat motivatia, in timp ce instanta nici nu s-a deranjat sa mentioneze vreo proba pe baza careia a ajuns la acea motivatie. La niciuna din cele doua cai nu mi s-a raspuns la aceasta sesizare- cunosc articolele pe care se bazeaza revizuirea si contestatia in anulare dar art.261 pct 5 este aplicabil oricarei hotarari judecatoresti. Ma gandeam sa contest contestatia in anulare pentru faptul ca nu s-a raspuns la sesizarea referitoare la incalcarea art.261 pct 5 - dar nu stiu, este o practica unitara , sau a preferat instanta mea sa nu se complice cu acest art.?
Este frustrant sa stai cateva luni in fond, cu un judecator care ajunge sa-ti cunoasca dosarul la fel de bine ca si tine, iar la recurs iti vine o instanta pe care o vezi o data, habar n-are despre ce e vorba in dosar, dar schimba in tot sentinta civila, iti da o motivatie de te uiti crucis si te intrebi de unde Dzeu le-a scos- instanta de recurs nu e supusa niciunui control judiciar pe legalitatea solutiilor date?
In practica judicioara s-a decis ca , nemotivarea hotărârii sau o motivare necorespunzătoare vor atrage casarea ei (C.S.J., s.cont.adm., dec.nr.317/1995, în CD 1995).
recurs la decizia instantei de recurs? problema mea nu a fost sentinta instantei de fond,care mi-a dat dreptate ci a instantei de .recurs, care a modificat in tot sentinta instantei de fond.
Am mers pe ambele cai de atac- revizuire si contestatie in anulare- si in niciuna instanta nu a raspuns la sesizarea mea referitoare la motivarea necorespunzatoare a hotararii, desi retine ca am sesizat acest aspect.
Exista vreo sansa cat de mica sa contest cu sorti de izbanda contestatia in anulare pentru faptul ca nu mi s-a raspuns la motivarea necorespunzatoare?
Trebuia sa ridic exceptia de nelegalitate pe acest punct sau aveau obligatia sa raspunda la aceasta sesizare chiar daca a fost lasata la discutia pe fond?
Si pana la urma retinerea eronata a sustinerilor partilor de catre instanta ce reprezinta- eroare materiala sau de judecata ?
Si daca ar fi eroare de judecata, nu e supusa niciunui control, niciunei cai prin care sa poata fi indreptata?
Formulati calea legala de atac ,daca suntt intrunite elemente legale,indiferent care ar fi aceasta cale,aveti si eventuala motivatie la sus,astfel cum v-a indicat cu profesionalism dl.consilier.
Daca nu aveti cunostintele necesare si aveti posibilitati materiale,angajati un avocat pentru ca din cate observ,cu respect,sunteti departe de problematica juridica
daca am parcurs revizuirea si contestatia in anulare, in mod evident au trecut demult cele 15 zile de la comunicarea recursului...
Am avut avocat atat la recurs cat si la revizuire. Cand am primit decizia mi-a spus ca singurele cai de atac ramase sunt revizuirea si contestatia in anulare, nu se poate face recurs la recurs. Iar la revizuire nici nu s-a prezentat, a solicitat judecarea in lipsa.
Pierdut recurs
nitmar
am castigat procesul; Administratia financiara face recurs si castiga; pot face contestatie? am primit sanctiune pentru nedepunerea unei declaratii pe care ... (vezi toată discuția)