avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil contract vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil contract vanzare - cumparare

salut,

am cumparat un imobil, cu acte (zic ok), prin notariat. Fostul proprietar a mostenit jumatate din imobil (imobilul fiind 1/2 cota parte), printr-un act de succesiune. Acum, au aparut mostenitori, care cer spre anulare acel contract v-c, aducand in instanta vechiul proprietar.

Se poate anula contractul vanzare cumparare? (nu stiu situatia mostenirii, daca a fost modificata si in ce sens).

Daca se ajunge la anularea contractului v-c, eu pe cine dau in judecata (banuiesc pe ca fostul proprietar) si ce pot sa fac?

Nu pot sta sa vina la usa sa-mi spuna ca actul de v-c este anulat.

salut,

am cumparat un imobil, cu acte (zic ok), prin notariat. Fostul proprietar a mostenit jumatate din imobil (imobilul fiind 1/2 cota parte), printr-un act de succesiune. Acum, au aparut mostenitori, care cer spre anulare acel contract v-c, aducand in instanta vechiul proprietar.

Se poate anula contractul vanzare cumparare? (nu stiu situatia mostenirii, daca a fost modificata si in ce sens).

Daca se ajunge la anularea contractului v-c, eu pe cine dau in judecata (banuiesc pe ca fostul proprietar) si ce pot sa fac?

Nu pot sta sa vina la usa sa-mi spuna ca actul de v-c este anulat.

Pe de o parte va sugerez sa aflati ce s-a instamplat cu certificatul de mostenitor in baza caruia fostul proprietar a facut vanzarea catre dumneavastra.
Pe de alta parte, ar fi bine sa discutati cu un avocat si sa faceti o cerere de interventie in interes propriu in cauza avand ca obiect anularea contractului dvs de vanzare-cumparare si sa va faceti o aparare corespunzatoare fiind in acest fel la curent si cu toate actele si tot ce se petrece in procesul respectiv.

In principiu, dat fiind ca actul este autentic, intabulat banuiesc si avand in vedere ca notarul este obligat sa fac anumite demersuri inainte de autentificarea unui contract de vanzare-cumparare, dumneavoastra in calitate de cumparator de buna-credinta nu va expuneti riscului de a vi se anula contractul.
Cel mult vanzatorul dvs. poate fi obligat de ceilalti mostenitori sa le plateasca acestora partea care li s-ar fi cuvenit lor daca ar fi fost prezenti la deschiderea succesiunii.

Dar dumneavoastra nu vi se poate anula contractul.
Oricum cel mai bine e sa discutati cu un avocat si sa interveniti in porcesul cu ceilalti mostenitori.
va multumesc pentru raspunsuri.
Ati avut la baza contractului dv. de vanzare-cumparare certificat fiscal, extras CF? Pentru ca dv. veti apara acest contract cu buna dv. credinta, iar daca nu ati avut aceste documente, ar cam fi o problema la buna-credinta.
Oricum, presupun ca actualmente dreptul dv. de proprietate este intabulat si nu sunt probleme la CF, nu?
Da, cand am facut contractul, erau de toate: cerfificat fiscal, extras carte funciara, cadastru (+acte de succesiune, toate pareau in regula, nu e vina mea ca desi fostul prop a dat declaratie ca nu mai sunt mostenitori pe proprie raspundere, totusi au mai aparut unii acum!).

si oops, de lene, alt motiv nu am, nu am intabulat la vreme, si a trecut timpu.
Am depus actele pt intabulare. Certif fiscal l-am luat , fiindu-mi necasar pt intabulare. (la adm financiara am depus in termen contractul, platit impozitele.... )

Oricum va trebui sa astept o actiune care sa fie direct adresabila mie, ca sa ma pot apara. altfel astept.

Este posibil ca mostenitorii pretendenti sa intenteze o actiune in motru pentru un contract ce are ca obiect ap. in bucuresti? sau nu conteaza ...

Oricum o sa iau legatura cu un avocat, nu-i de joaca.
Nu ati intabulat... Si ce faceti daca apare acolo notat litigiul? Sau daca mostenitorii aparuti au scos un extras de carte funciara in care nu apareti dv. si vor spune ca la data intentarii actiunii nu aveau cunostinta de vanzare iar aceasta nu le este opozabila intrucat nu era indeplinita procedura de publicitate imobiliara? Da, in cazul asta nu e de glumit!

Oricum, nu asteptati sa va pice ocazia din cer, luati p[roblema acum si-o rezolvati! Interveniti in proces cum v-a mai spus cineva. Ii veti cere fostului proprietar sa va garanteze de evictiune... in subsidiar, in principal insa veti lupta pentru mentinerea contractului.

Bafta mult, nu va jucati. Si cereti un extras de carte funciara daca nu aveti unul recent, sa vedeti ce e trecut pe-acolo mai nou...

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Imobil promis unuia si vandut altuia r111 r111 Problema mea este urmatoarea Am cumparat de buna credinta un imobil cu plata prin credit ipotecar.Extrasul de carte funciara la data cumpararii era ... (vezi toată discuția)
Doi proprietari pe acelasi teren provenit de la acelasi autor zaineadumitra zaineadumitra Pe 28/02/2012 se judeca fondul -\"obligatie de a face\",sunt primul intabulat dar am inteles ca nu se merge pe lg 7/96 ci pe cod civil.Ambele titluri provin de ... (vezi toată discuția)