salut,
am cumparat un imobil, cu acte (zic ok), prin notariat. Fostul proprietar a mostenit jumatate din imobil (imobilul fiind 1/2 cota parte), printr-un act de succesiune. Acum, au aparut mostenitori, care cer spre anulare acel contract v-c, aducand in instanta vechiul proprietar.
Se poate anula contractul vanzare cumparare? (nu stiu situatia mostenirii, daca a fost modificata si in ce sens).
Daca se ajunge la anularea contractului v-c, eu pe cine dau in judecata (banuiesc pe ca fostul proprietar) si ce pot sa fac?
Nu pot sta sa vina la usa sa-mi spuna ca actul de v-c este anulat.
Pe de o parte va sugerez sa aflati ce s-a instamplat cu certificatul de mostenitor in baza caruia fostul proprietar a facut vanzarea catre dumneavastra.
Pe de alta parte, ar fi bine sa discutati cu un avocat si sa faceti o cerere de interventie in interes propriu in cauza avand ca obiect anularea contractului dvs de vanzare-cumparare si sa va faceti o aparare corespunzatoare fiind in acest fel la curent si cu toate actele si tot ce se petrece in procesul respectiv.
In principiu, dat fiind ca actul este autentic, intabulat banuiesc si avand in vedere ca notarul este obligat sa fac anumite demersuri inainte de autentificarea unui contract de vanzare-cumparare, dumneavoastra in calitate de cumparator de buna-credinta nu va expuneti riscului de a vi se anula contractul.
Cel mult vanzatorul dvs. poate fi obligat de ceilalti mostenitori sa le plateasca acestora partea care li s-ar fi cuvenit lor daca ar fi fost prezenti la deschiderea succesiunii.
Dar dumneavoastra nu vi se poate anula contractul.
Oricum cel mai bine e sa discutati cu un avocat si sa interveniti in porcesul cu ceilalti mostenitori.