avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil promis unuia si vandut altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil promis unuia si vandut altuia

Problema mea este urmatoarea
Am cumparat de buna credinta un imobil cu plata prin credit ipotecar.Extrasul de carte funciara la data cumpararii era LIBER DE SARCINI.
Dupa cateva luni am aflat ca acelasi imobil fusese dat cu Promisiune de vanzare cumparare altui cumparator, neajungand la finalizarea Contractului de vanzare cumparare din motive necunoscute de mine.
Am aflat apoi ca in Cartea funciara a fost inscrisa atat promisiunea cat si radierea promisiunii. In prezent exista un litigiu intre aceste 2 parti, iar instanta de judecata a dat sentinta de anulare a radierii acelei promisiuni iar proprietarului initial al imobilului i s-a deschis un dosar de inselaciune fata de cel cu care avusese incheiata promisiunea.
Acea sentinta de anulare a radierii se va inscrie in Extrasul de carte funciara a imobilului pe care eu l-am cumparat de buna credinta?
Cine va trebui sa faca radierea din nou?
Ma impiedica acest lucru daca eu vreau sa vand imobilul?
Va multumesc !#-o
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:23, 22 Iunie 2011
Daca in contractul dumneavoastra de vanzare cumparare se face mentiunea ca la data incheierii lui imobilul era liber de sarcini,iar o copie a extrasului de CF cu aceasta mentiune exista in arhiva notarului care a incheiat actul nu e problema dumneavoastra.Nici notarul care a incheiat v-c nu ar fi acceptat o astfel de situatie.E problema exclusiva a celor doi.Desigur suneti intabulat
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
bellefille, utilizator
In momentul de fata dvs. sunteti proprietarul imobilului si nu se mai pot inscrie sarcini care privesc fostul proprietar, in plus contractul de vanzare cumparare in mod normal ar trebui sa cuprinda si garantia pentru evictiune din partea vanzatorului, sub sanctiunile legale, ceea ce inseamna ca dumnealui va suporta conscintele pentru orice actiune a sa (anterioara vanzarii catre dvs.) care ar periclita dreptul dvs. de proprietate asupra imobilului. Concluzia este ca problema acelei promisiuni de vanzare neonorata o vor rezolva partile implicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare radiere promisiune de vanzare cumparare r111 r111 Problema mea este urmatoarea Am cumparat de buna credinta un imobil cu plata prin credit ipotecar.Extrasul de carte funciara la data cumpararii era LIBER DE ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu ce inseamna mai exact liber de sarcni cand vinzi un teren.Daca unu ocupa terenul abuziv fara dreptul proprietarului inseamna ... (vezi toată discuția)
Sulte platite Paula Tudor Paula Tudor Buna dimineata! Se da urmatoarea speta: Vanzatorul A are ca act de proprietate pentru imobil o sentinta civila, achita toate sultele prin recipisa CEC si prin ... (vezi toată discuția)