E chiar indicat sa interveniti...
Oricum, Irina, eu spun ca nu e chiar in regula daca au platit numai impozitul pe numele lor... Opozabilitatea privind proprietarii unui imobil se face prin publicitate, in conditiile actuale daca ei au notat in CF litigiul inainte sa apuce sa intabuleze noii proprietari... e mai usor cu desfiintarea contractului... chiar daca pe ocolite.
Si chiar daca platesc impozit, nu se poate invoca nici o uzucapiune, astfel ca... #-o
Pot cere anularea certificatului de mostenitor fara macar sa-l cheme pe proprietarul actual in proces, instanta poate sa nu afle de existenta vanzarii, certificatul se desfiinteaza si se va ajunge la compararea de titluri, iar titlul mai vechi va fi al?... ;)
Trebuie neaparat intabulat. Altfel contractul nu face nici cat o ceapa degerata, antreneaza doar raspunderea de evictiune a proprietarului si daca el nu are bunuri de valoarea aia pe numele lui... sau daca e insurat... ia si faceti o impartire intre el si sotie... o tineti in procese cativa ani buni!!! :(
Eu am obtinut, in baza unei chitante de mana, hotarare care mi-a tinut loc de act autentic... si alt cumparator al aceluiasi teren a ramas cu tot cu contractul autentic cu buza umflata...
~ final discuție ~