avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil contract vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil contract vanzare - cumparare

salut,

am cumparat un imobil, cu acte (zic ok), prin notariat. Fostul proprietar a mostenit jumatate din imobil (imobilul fiind 1/2 cota parte), printr-un act de succesiune. Acum, au aparut mostenitori, care cer spre anulare acel contract v-c, aducand in instanta vechiul proprietar.

Se poate anula contractul vanzare cumparare? (nu stiu situatia mostenirii, daca a fost modificata si in ce sens).

Daca se ajunge la anularea contractului v-c, eu pe cine dau in judecata (banuiesc pe ca fostul proprietar) si ce pot sa fac?

Nu pot sta sa vina la usa sa-mi spuna ca actul de v-c este anulat.
cum a spus si avlil faceti intabularea cat mai repede ca nu e de joaca. oricum daca ati platit taxe si impozite pt el pana acum, de la momemtul inchiereii contractului ma refer, atunci tot e in regula.
Totusi ma mir ca nu aveti inatbuarea facuta ca asta se face de catre notar.
Apropo de competenta instantei. NU va pot da in judecata la motru pt apartamentul din bucuresti, dar pot sa-l dea in judecata pe fostul proprietar la Motru daca ultimul domiciliu al defuntului de la care a mostenit si fostul proprietar a fost la Motru.

Inca o data va sgerez sa aflati daca procesul cu fostul proprietar nu vizeaza si anularea contractului dvs pt ca daca i vizeaza puteti intervenii si va puteti apara contractul.
E chiar indicat sa interveniti...

Oricum, Irina, eu spun ca nu e chiar in regula daca au platit numai impozitul pe numele lor... Opozabilitatea privind proprietarii unui imobil se face prin publicitate, in conditiile actuale daca ei au notat in CF litigiul inainte sa apuce sa intabuleze noii proprietari... e mai usor cu desfiintarea contractului... chiar daca pe ocolite.
Si chiar daca platesc impozit, nu se poate invoca nici o uzucapiune, astfel ca... #-o
Pot cere anularea certificatului de mostenitor fara macar sa-l cheme pe proprietarul actual in proces, instanta poate sa nu afle de existenta vanzarii, certificatul se desfiinteaza si se va ajunge la compararea de titluri, iar titlul mai vechi va fi al?... ;)
Trebuie neaparat intabulat. Altfel contractul nu face nici cat o ceapa degerata, antreneaza doar raspunderea de evictiune a proprietarului si daca el nu are bunuri de valoarea aia pe numele lui... sau daca e insurat... ia si faceti o impartire intre el si sotie... o tineti in procese cativa ani buni!!! :(
Eu am obtinut, in baza unei chitante de mana, hotarare care mi-a tinut loc de act autentic... si alt cumparator al aceluiasi teren a ramas cu tot cu contractul autentic cu buza umflata...

E chiar indicat sa interveniti...

Oricum, Irina, eu spun ca nu e chiar in regula daca au platit numai impozitul pe numele lor... Opozabilitatea privind proprietarii unui imobil se face prin publicitate, in conditiile actuale daca ei au notat in CF litigiul inainte sa apuce sa intabuleze noii proprietari... e mai usor cu desfiintarea contractului... chiar daca pe ocolite.
Si chiar daca platesc impozit, nu se poate invoca nici o uzucapiune, astfel ca... #-o
Pot cere anularea certificatului de mostenitor fara macar sa-l cheme pe proprietarul actual in proces, instanta poate sa nu afle de existenta vanzarii, certificatul se desfiinteaza si se va ajunge la compararea de titluri, iar titlul mai vechi va fi al?... ;)
Trebuie neaparat intabulat. Altfel contractul nu face nici cat o ceapa degerata, antreneaza doar raspunderea de evictiune a proprietarului si daca el nu are bunuri de valoarea aia pe numele lui... sau daca e insurat... ia si faceti o impartire intre el si sotie... o tineti in procese cativa ani buni!!! :(
Eu am obtinut, in baza unei chitante de mana, hotarare care mi-a tinut loc de act autentic... si alt cumparator al aceluiasi teren a ramas cu tot cu contractul autentic cu buza umflata...

Pai tocmaid e aceea i-am sugerat sa fac o cerere de interventie in procesul in care se dezbate mostenirea pt a fi la curent cu toate si a invoca in fata instantei existenta vanzarii valabile si "scoaterea" imobilului de la masa de impartit in sensul ca pt acesta se pot acorda numai despagubiri banesti si nu si in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Imobil promis unuia si vandut altuia r111 r111 Problema mea este urmatoarea Am cumparat de buna credinta un imobil cu plata prin credit ipotecar.Extrasul de carte funciara la data cumpararii era ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate! popa remus popa remus am cumparat in un imobil casa de locuit cu terenul aferent.in actele de proprietete apar 800m2 ca teren iar in cartea funciara fostul proprietar a intabulat ... (vezi toată discuția)