avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

In urma decesului fratelui meu a ramas un apartament dobandit inainte de casatorie.
Ulterior a decedat si sotia acestuia.Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila(avem investire in acest sens) familia noastra are 2/3 din acest apartament,iar rudele sotiei decedate au 1/3.
Procesul pentru a stabili proprietarul pentru aceasta 1/3 dureaza foarte mult si nu stiu ce posibilitati avem sa vindem partea noastra deoarece nu cred ca este cineva interesat sa cumpere doar 2/3 urmand sa rezolve si cealalta1/3
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 21:13, 11 Iunie 2010
Asteptati sa se termine dosarul de partaj,
daca nu va intelegeti cu rudele sotiei decedate.
Daca erati intelesi cu acestia puteati incheia
o tranzactie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Daniel Coman, Avocat
Nu sunteti obligati sa ramaneti in indiviziune, puteti face iesirea din indiviziune si sa platiti rudelor sotiei o sulta, astfel deveniti proprietari pe tot si vindeti bunul in integralitatea lui.
Puteti sa vindeti si cota parte care va revine,urmand ca cel ce cumpara sa se inteleaga cu cealalta parte.Astfel se pot rezolva treburile pentru toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Incurcata de sora Valeria_Val Valeria_Val Buna ziua. Parintii au decedat amandoi. Succesiunile sunt facute. A ramas doar un apartament. Dar sora mea nu vrea sa-l vindem. Spune ca daca nu a fost langa ... (vezi toată discuția)