avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incurcata de sora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incurcata de sora

Buna ziua. Parintii au decedat amandoi. Succesiunile sunt facute. A ramas doar un apartament. Dar sora mea nu vrea sa-l vindem. Spune ca daca nu a fost langa parinti (e in strainatate), macar atata amintire sa aiba de la ei. Nu vrea nici sa-l dam in chirie. Ca "nu se stie pe cine bagi".
Dar cheltuielile aferente, curg: impozit, cheltuielile comune la asociatia de proprietari, etc. Eu nu pot vinde fara ea. Cine cumpara doar o parte dintr-un apartament? Iar sora, promite la telefon ca imi va da o sulta ca sa pastreze apartamentul (vorbe in vant) dar apar tot felul de probleme care o impiedica sa vina in tara. Acum, norocul ei cu coronavirusul asta. Mai trec vreo doi ani cu el si alte probleme. Amandoua avem locuintele noastre.
Ce pot face eu ca sa rezolv problema? Pentru ca arunc bani degeaba si sincer, nu prea am de unde. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeria_Val , utilizator 09:10, 10 Aprilie 2020
Încercați să îl inchiriati dvs.
Eu sunt de acord cu dvs.
Am sa incerc, desi mi-a interzis categoric sa fac asta. Mi-e teama sa nu-mi ceara cine stie ce daune pentru inchipuite distrugeri. Sa nu cad din lac in put.
Dvs. va permiteti sa achitati o eventuala sulta catre dumneaei?
Asta doar daca castigati eventualul proces....
Pastrati toate chitantele pentru ce ati platit pana acum si, cand se mai linistesc apele cu virusul asta, mergeti la un avocat si ii trimiteti o cerere de chemare in instanta pentru iesirea din indiviziune.
Atunci, daca chiar doreste apartamentul, va plateste sulta in schimbul retrageri cererii sau pentru incetarea procesului.
Daca nu doreste, ramaneti dvs. cu apartamentul, platiti sulta catre dumneaei, cereti impartirea cheltuielilor avute pana atunci cu apartamentul ( in baza chitantelor de mai sus), o sa primiti apartamentul, il vindeti si va recuperati cheltuielile ( sulta...).
Discutati cu un un avocat aceste aspecte, dupa ce trece situatia asa...
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator
Puteti realiza partajarea imobilului în instanta,solicitând atribuirea imobilulului către dvs si plata sultei corespunzătoare către sora dvs.Imobilul o sa va fie atribuit dvs mai ales daca sora e plecată din țară,faceti dovada ca in aceasta perioada v-ati ocupat de administrarea imobilului etc.Probabil o sa fie singura variantă chiar daca presupune costuri destul de mari.Ganditi-va ca ati pierdut câteva mii de euro chiria pe doi ani sau ca puteati sa il vindeți înainte de această criză cu un pret iar acum în mod cert prețurile vor scădea.Chiar dacă nu aveti bani pt sulta va este atribuit dvs si in termen de 2-3 luni(termen acordat în general pt a achita sulta) il vindeți.si achitați suma datorată.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Sora mea doreste sa pastreze (ea) apartamentul sub orice forma.
Dar ideea de a cere imobilul in instanta, este buna. Ori il castig si il vand, ori o fortez sa lamurim problema. Multumesc pentru idee.

Ionut.ion a scris:

Puteti realiza partajarea imobilului în instanta,solicitând atribuirea imobilulului către dvs si plata sultei corespunzătoare către sora dvs.Imobilul o sa va fie atribuit dvs mai ales daca sora e plecată din țară,faceti dovada ca in aceasta perioada v-ati ocupat de administrarea imobilului etc.Probabil o sa fie singura variantă chiar daca presupune costuri destul de mari.Ganditi-va ca ati pierdut câteva mii de euro chiria pe doi ani sau ca puteati sa il vindeți înainte de această criză cu un pret iar acum în mod cert prețurile vor scădea.Chiar dacă nu aveti bani pt sulta va este atribuit dvs si in termen de 2-3 luni(termen acordat în general pt a achita sulta) il vindeți.si achitați suma datorată.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Dvs. va permiteti sa achitati o eventuala sulta catre dumneaei?
Asta doar daca castigati eventualul proces....
Pastrati toate chitantele pentru ce ati platit pana acum si, cand se mai linistesc apele cu virusul asta, mergeti la un avocat si ii trimiteti o cerere de chemare in instanta pentru iesirea din indiviziune.
Atunci, daca chiar doreste apartamentul, va plateste sulta in schimbul retrageri cererii sau pentru incetarea procesului.
Daca nu doreste, ramaneti dvs. cu apartamentul, platiti sulta catre dumneaei, cereti impartirea cheltuielilor avute pana atunci cu apartamentul ( in baza chitantelor de mai sus), o sa primiti apartamentul, il vindeti si va recuperati cheltuielile ( sulta...).
Discutati cu un un avocat aceste aspecte, dupa ce trece situatia asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)