avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 frati si 1 apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 frati si 1 apartament ipotecat

parintii mei au un apartament pe care l-au ipotecat pt fratele meu. eu doresc sa preiau ipoteca fratele meu (sa o platesc eu) in schimbul renuntarii lui la jumatatea lui de apartament (ce i se cuvine). ce act ar trebui sa inchei eu cu el ca sa fiu sigur ca daca ii preiau ipoteca o sa fiu singur proprietar al apartamentul parintilor mei dupa moartea lor?
Cel mai recent răspuns: aaa123 , utilizator 09:26, 12 Iunie 2010
Puteti incheia un act de vanzare-cumparare cu parintii dumneavoastra cu preluarea ipotecii.
Nu trebuie sa incheiati cu fratele nici un contract.
Nu puteti incheia un contract cu fratele d-voastra,pentru partea ce ii revine din apartament,pentru ca nu ste a lui,ci a parintilor.
Nu se pot incheia acte intre vii,cu privire la o mostenire viitoare.
Pentru a putea incheia un act valabil cu fratele,pentru partea sa,trebuie mai intai ca parintii sa fie decedati si sa se deschida succesiunea pentru mostenirea lasata de acestia.
cu alte cuvinte spuneti ca solutia este: sa inchei un un contract de vanzare cumparare cu parintii mei, dar cu uzul fruct viager (vreau ca sa fie siguri ca nu-i da nimeni afara) si in acelasi timp sa preiau ipoteca (ipoteca care este pe numele fratelui meu)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)
Declaratie facuta la notar Graminede Graminede buna ziua, este vorba de 2 frati unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan. Fiul caruia ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmena_iasi carmena_iasi Buna ziua. As dori sa pun si eu o intrebare, va rog... Am un apartament care este pe numele tatalui meu in acest moment (tatal este in viata) si care este ... (vezi toată discuția)