avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semnalizare lucrari carosabil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semnalizare lucrari carosabil

Buna seara,

In timp ce mergeam pe un bulevard din oras astazi, am dat de niste taieturi in asfalt, pentru reparatii, evident, nesemnalizate, si fiind noapte, masini in spatele meu, nu am putut frana prea brusc, iar masina a avut ceva de suferit.

Cine raspunde de semnalizarea lucrarilor? Politia nu are nici o responsabilitate?

Adica eu pot sa ma duc sa tai din asfalt, iar astia sa stea sa caste gura?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Teodorrr14, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:24, 14 Iunie 2010
Semnalizarea lucrarilor trebuie facuta de societatea care efectueaza lucrarile,ea raspunzand legal si in fata politiei daca nu isi indeplineste aceasta obligatie,
Sesizati la politia rutiera aceste neajunsuri si daca doriti ,puteti sa va indreptati si in justitie impotriva firmei respective,in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.pentru a fi dezdaunat.
Puteti face fotografii si cu martori,acte si eventual o expertiza de evaluarea a daunelor aduse autotursmului,va putetei dovedi actiunea in pretentii.
succes !
La sfaturile date de distinsul coleg r. gabi a-si adauga ca daca dispuneti de o polita CASCO puteti deschide dosar de dauna iar asiguratorul va recupera prejudiciul de la cei vinovati.
In situatia in care nu aveti asigurare CASCO nu va ramane decat sa procedati asa cum v-a sfatuit colegul r. gabi prin actionarea in instanta a celor vinovati.
Pana atunci aveti de facut urmatoarele:
- declarati evenimentul la politia rutiera care va trebui sa va elibereze autorizatia de reparatie;
- adunati probe in ceea ce priveste cauzele si imprejurarile producucerii accidentului cat si intinderea prejudiciului (fotografii ale locului accidentului si ale avariilor, etc.) - puteti apela la un expert auto pentru un raport de expertiza extrajudiciara de asigurare dovezi;
- angajati un avocat care sa va ajute la deschiderea actiunii si obtinerea despagubirilor in instanta.
Va doresc succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Petre Nita, Expert judiciar
Va multumesc pentru raspunsuri!
Subscriu la cele scrise de distinsul coleg Petre Nita cu completarea ca fotografiile locului accidentului sa cuprinda si masuratorile taieturilor din asfalt (lungime, latime, adancime, amplasare, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime omenesti radda radda Buna ziua! Am fost implicata intr-un accident rutier- un tir m-a acrosat- am fost aruncata de pe sosea intr-un cap de pod, de acolo intr-un gard si de acolo ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza semnalizarii necorespunzatoare a lucrarilor publice eug_f67 eug_f67 un accident rutier cu victime a avut loc si din cauza semnalizarii necorespunzatoare a unei lucrari la drumul public. O groapa pe o lungime de 10m pe un sens ... (vezi toată discuția)