avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident din cauza semnalizarii necorespunzatoare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident din cauza semnalizarii necorespunzatoare a lucrarilor publice

un accident rutier cu victime a avut loc si din cauza semnalizarii necorespunzatoare a unei lucrari la drumul public. O groapa pe o lungime de 10m pe un sens de mers era imprejmuita pe timpul noptii doar cu o banda alb rosie din plastic, fara nici un alt indicator de atentionare. Este oare aceasta banda considerata reflectorizanta ? Este deajuns acest mod de atentionare pe timpul noptii asupra lucrarilor publice?
Cum pot sti daca am castig de cauza impotriva administratorului drumului respectiv?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:09, 22 Septembrie 2011
Banda din material plastic la care va referiti nu este vizibila pe timpul noptii de la o distanta corespunzatoare posibilitatii opririi autovehiculului in siguranta.
O groapa poate fi cauza unui accident de circulatie. Depinde de adancimea gropii precum si de viteza de deplasare a autovehiculului. O expertiza tehnica poate lamuri cauzele producerii accidentului.
Daca aveti o polita CASCO valabila la data evenimentului deschideti dosar de dauna si apoi lasati asiguratorul dv sa se ocupe de solutionarea problemei. Daca nu aveti CASCO atunci va trebui sa actionati in instanta firma care s-a ocupat de lucrarea respectiva nesemnalizata. Dar pt a fi credibil in fata instantei va trebuie PV emis de politie si poze de lalocul evenimentului. Vedeti cum le puteti obtine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unei gropi Reaper Reaper Salut, Am fost implicat intr-un accident pe un drum national. Din cauza unei gropi am pierdut controlul masinii, masina a inceput sa serpuiasca pe sosea, la ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie, o speta interesanta, amenda administrativa sau penala ? utilizator1111 utilizator1111 Va supun atentiei un accident destul de ciudat cel putin pentru mine ca si sofer, la care in masura posibilitatilor si a cunostintelor celor de pe acest forum ... (vezi toată discuția)