avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident din cauza unei gropi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident din cauza unei gropi

Salut,

Am fost implicat intr-un accident pe un drum national. Din cauza unei gropi am pierdut controlul masinii, masina a inceput sa serpuiasca pe sosea, la un moment dat s-a invartit pe soasea, probabil am intrat cu partea din fata pe contrasesns si am fost lovit de o alta masina care venea din sens opus.
Dupa accidentul in care am fost implicat a avut loc un alt accident care s-a produs din cauza aceleiasi gropi, dupa care groapa a fost astupata.

Care este demersul pe care trebuie sa il fac pt a-mi recupera daunele din partea celor care se ocupa de administraraea drumurilor nationale?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:35, 7 Iulie 2010
sa-i dati in judecata
Dati-i in judecata numai daca puteti dovedi existenta gropii precum si dimensiunile (in special adancimea) acelei gropi.In caz contrar sanse de castig
Daca groapa mai este acolo,ar fi bine in prezenta unui martor sa o fotografiati si sa folositi pe langa proba cu martori si cu expertiza care sa stabileasca cauza si valoarea pagubei si aceasta fotografie.
Formulati actiune in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.in acest sens
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Cauciuc taiat la trecere la nivel cu calea ferata puiuopris puiuopris In urma cu doua zile la o trecere la nivel cu calea ferata pe DN 79 (E671) am prins o groapa de cca 17 cm adancime intre asfalt si dalele de beton ce sustin ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune materiale de la compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din românia (cnadnr) Sophya Sophya Buna. Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce ... (vezi toată discuția)