avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre constructii

Am cumparat un teren situat la 3 m de un bloc. Locatarii nu sunt de acord ca eu sa construiesc pe acel teren pentru ca le iau lumina soarelui desi construiesc p +e si distanta intre bloc si casa va fi de 5,5 m. Precizez ca terenul e categorisit ca si ,,curti constructii, e situat in partea de E a blocului, iar canalizarea blocului trece chiar pe terenul meu.Latimea terenului este de 14 m, eu las 2,5 m, casa are 8,5 m latime si mai raman alti 3 m pana la gardul vecinului celuilalt. V-as multumi tare mult daca mi-ati putea spune: Ei ma pot da in judecata pe baza Ord. 536/97, caci eu am avize si certificat de urbanism care-mi da un POT de 50%, regim de inaltime P+2, iar terenul e cumparat la licitatie publicade la Primarie MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: p_sebastian , utilizator 14:23, 29 Aprilie 2013
Terenul l-ai cumparat chiar de la primarie prin licitatie publica dar nu ca ,,Needificabil'', ci ,,curti-constructii''. In acest caz daca mi se refiuza eliberarea autorizatiei sau vecinii obtin in instanta stoparea constructiei pot da in judecata primaria pentru a-mi recupera prejuduciul, si dupa caz si daune-interese?. Chiar daca-mi dau autorizatie mi-e frica sa construiesc si sa ma trezesc cu procese pa cap. Exista si posibilitatea de a se da un verdict pentru demolarac constructiei? Multumesc.
Stimati juristi,
Nu va mai repeziti pe biata "speţă".
Lasati sa se pronunte mai intai profesionistii (arhitectul, proiectantul, cei de la Primarie, etc.) si apoi se poate "ataca".
Poate totusi exista si o solutie legala.
Trebuie analizate planurile si situatia de fapt.
Buna ziua. Referitor la subiectul dvs. as avea si eu o intrebare. Ce pot face daca langa casa mea se amenajeaza deja santierul pentru constructia a unui bloc cu 6 nivele? Stau intr-o casa in curte comuna cu inca o familie. Eu am un corp de casa si idem si ei. Eu cu vecinul avem facut partajul la teren avand doar intrarea comuna si o parte din teren, terenul per total inainte de partajare fiind de vreo 600 mp. Problema este ca acest bloc se va ridica exact langa gardul familiei cu care stau in curte, geamurile mele fiind cu fata spre bloc. Va imaginati ca la constructia blocului practic eu nu voi mai avea nici o intimitate in curte. Terenul e destul de mic si sincer nu stiu la ce distanta au de gand sa construasca. Noua nu ni s-a cerut nici o parere, nici o semnatura. Este normal asa ceva? Ce as putea face? Pe terenul pe care se construieste blocul a fost o casa ce a fost daramata fara sa existe o pancarda macar pe care sa zica de ce se demoleaza sau ca se demoleaza cu o anumite aprobare. Mentionez ca stau in centrul civic al Brasovului pe Bld. Grivitei. Multumesc.
Am un imobil "casa multifamiliala s+p+2e+m" amplasat la 3,5m de limita de proprietate cu majoritatea geamurilor orientate catre vecinul din stanga unde noi lucuim si avem si camere de inchiriat pentru turisti (in aceeasi cladire). Ca sa nu mai vad eu in curtea lui vrea sa construiasca o casa S+P+E+M la limita proprietatilor, asta insemnand cam 4m de la geamurile mele la peretele lui. Mie nu imi convine situatia sa vad o viata intreaga un perete la 4m de geamul meu asa ca, stiind intentia lui, am facut intampinari la sanepid si primarie pe baza Ordinului 536/97 al Ministerului Sanatatii. Prin certificatul de urbanism primaria ia cerut pe langa avize si acordul notarial al vecinului sau studiu de insorire. A dat primaria in judecata motivand ca imobilul meu functioneaza ca si structura de cazare si nu intra sub incidenta Ordinului 536/97 art.2 si ca primaria nu are dreptul sa ii ceara acordul meu notarial sau studiu de insorire si a castigat, asta si pe baza unei adeverinte emise de primarie (el a cerut sa stie ce este sau ce functioneaza in imobilul meu) care nu stiu ce continut are. Cert este ca a trecut si termenul de recurs si primaria nu a facut nimic si eu abia acum am aflat. II mai tine in sah avizul de la DSP care a fost eliberat initial si apoi la reclamatia mea si dupa ce au iesit in teren a fost retras. Intrebarea mea este daca textul din OMS 536/97 art.2 "Amplasarea cladirilor destinate locuintelor...." se refera strict la locuinta proprietate personala ? Eu cred ca si cele destinate turistilor sunt tot locuinte si cel mai important in CF este CASA MULTIFAMILIALA. Si 2, ce pot face eu in momentul acesta sa blochez acest abuz (eu consider ca este) ? MUltumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre casa si constructia unui bloc nou? modelbv24 modelbv24 Buna ziua. Referitor la subiectul dvs. as avea si eu o intrebare. Ce pot face daca langa casa mea se amenajeaza deja santierul pentru constructia a unui bloc ... (vezi toată discuția)
Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism si oug 7/2011 andreea_ec andreea_ec Buna ziua! Am un teren de 650 mp intravilan in Iasi pe care vreau sa imi construiesc o casa P+M. Pe acest teren este o casa batraneasca. Mentionez ca zona ... (vezi toată discuția)