avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe salariu

Buna ziua, vreau sa stiu daca se poate pune poprire pe salariu , iar prin aceasta poprire timp de minim 2 luni mi se va lua tot salariu.Mentionez ca nu am primit nici o instintare , eu lucrez la primarie si nici acolo nu sa trimis instintare.La banca mi sa zis ca ei nu au la fel nici o hartie ci doar ca trebuie sa efectueze poprirea.Ce e de facut in acest caz ? la cine ma adresez mentionez ca astazi(12.06.2010)mi sa facut prima poprire eu nu am mai ramas cu un leu din salariu si ar mai urma 2,3 luni. Va rog sa ma ajutati. :((Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 10:55, 12 Iunie 2010
Nu, nu este legal ce vi s-a intamplat. Poprirea salariului, trebuie sa aiba la baza dispozitia primarului, iar cuantumul sumei, nu poate fi mai mare de 1/3 din salariu, sau, daca aveti mai multe popriri, cel mult 1/2 din salariu.
Totusi, din ce inteleg io...problema e ca banca v-a oprit banii, si nu primaria? :)
Cand am fost sa intreb daca la primarie a primit o hot. judecatoreasca prin care sa mi se puna poprire pe salariu contabila a raspuns ca nu.Deci poprirea sa facut prin banca cu ce decizie nimeni nu stie sami raspunda.Ideea e ca nu stiu ce sa fac unde sa contestez si de fapt nu am la ce sa fac contestatie.
chiar daca a existat o hot jud. , primarul avea obligatia de a emite dispozitie scrisa, prin care, in temeiul acelei hot jud. vi se retine o parte din salariu!
Adresati-va cu o cerere , catre directorul bancii, dupa ce contabila va face dovada faptului ca a virat banii in contul dvs.
Solicitati lamuriti, si totodata, cercetarea dispciplinara a anagajatului care a dispus sa vi se retina sumele din cont. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri ale salariului net globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua Avem un caz in care s-au primit doua popriri pe salariul unui angajat. Acesta, intr-o declaratie pe proprie raspundere ne informeaza ca mai are in ... (vezi toată discuția)
Salut, cont bancar blocat tudorconti tudorconti Am poprire pe salariu iar banca la care imi este virat salariul mi-a blocat contul.Am dus adeverinta la banca prin care fac dovada retinerilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Sume nevirate poprire codrinaionescu codrinaionescu Buna ziua! In 2017 s-a infiintat poprire pe salariul meu ca urmare a solicitarii executorului judecatoresc. Angajatorul mi-a retinut in fiecare luna, in ... (vezi toată discuția)