avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum recuperez banii imprumutati sau cum intru an ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum recuperez banii imprumutati sau cum intru an posesia garantiei lasate?

Am imprumutat o cunostinta cu o suma de bani pentru care am facut un contract de imprumut scris de mina,prin acest contract mi-a lasat garantie actele unui teren si tot din acest contract reiese ca daca la data stabilita nu imi inapoiaza banii devin propritarul terenului.
mentionez ca contractul a fost scris de el si nu de mine
au trecut deja 3 luni si nimic,nu mai gasesc persoana a disparut pur si simplu
cum recuperez bani sau cum intru legal in posesia terenului
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
djccc69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 10:49, 12 Iunie 2010
Tranzactiile avand ca obiect terenuri trebuie incheiate numai in forma autentica, in caz contrar ele sunt lovite de nulitate absoluta. Deci simplul act sub semnatura privata nu valoreaza avt valabil de proprietate pentru teren.
Mergeti in instanta cu actele pe care le aveti si solicitati sa se constate ca nu vi s-a restituit suma imprumutata, drept care proprietatea asupra terenului urmeaza sa va revina.
Trebuie insa sa gasiti proprietarul, doar in contradictoriu cu el va puteti judeca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut pers. fizica catre pers fizica (rude grad 1) jn derulare. adichiri64 adichiri64 Daca pers. care a dat imprumutul (Parinte), cu contract de imprumut nelegalizat, a decedat, cui ii mai ramburseaza fiica care s-a imprumutat, restul de bani ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara autentificare notariala badila steluta badila steluta am vindut un teren arabil in anul 2005 fara a incheia un inscris intr-o forma prescrisa de lege respectiv autentificare notariala,. tranzactia s-a ... (vezi toată discuția)