avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie teren fara autentificare notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie teren fara autentificare notariala

am vindut un teren arabil in anul 2005 fara a incheia un inscris intr-o forma prescrisa de lege respectiv autentificare notariala,. tranzactia s-a rezumat la o chitanta de mina cu doi martori. intre timp m-am razgindit si as vrea sa renunt la vinzarea suprafetei respective. mentoionez ca tot eu am platit impozitul pe teren si tot eu figurez in fegistrul agricol al primariei cu suprafata respectiva. dar cel caruia i l-am instrainat l-a folost si a incasat si subventii. cum as putea media cu cel caruia i-am instrainat terenul?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:52, 28 Februarie 2011
o idee ar fi sa solicitati instantei sa constate nulitatea absoluta a inscrisului sub semnatura privata intrucat incalca o conditie esentiala a unei astfel de instrainari: forma autentica; dar nu formulati singur o asemenea actiune - discutati cu un avocat.
Haideti sa va dau eu o solutie fara avocat: discutati cu cumparatorul. Daca este de acord ca lucrurile sa revina la starea initiala, dvs. ii restituiti banii (asa e corect) iar dansul va inapoiaza exemplarul original al chitantei pe care ar trebui sa o aiba. Faceti un act notarial in ceea ce priveste renuntarea la promisiunea de vanzare (asta valoreaza acel act de mana) si restituirea banilor, faceti bucati originalele chitantei initiale si cu asta basta (chiar daca se pastreaza vreo copie a acestora, pentru a o utiliza in instanta este necesar si originalul; asa ca...).
Daca cumparatorul nu vrea...ori va da in judecata pentru pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, ori mergeti cu el la notar sa-i faceti actele in regula (intr-un fel sau altul, trebuie sa primeasca si el ceva in schimbul banilor pe care vi i-a dat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana vanzare teren-termen prescriptie? lancranjan lancranjan In anul 1998 a fost redactata o chitanta de mina prin care s-a vindut o cota ideala de 1/2 casa si teren . Are termen de prescriere ? Dupa cite stiu terenul nu ... (vezi toată discuția)
Act de donatie gootzila gootzila Am facut cu un vecin in urma cu 15 ani un act de mana cu martori pentru o suprafata de pamint.Acum 7ani sa razgindit asa ca l-am dat in judecata unde am ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare , sau nu ? ilenuta1963 ilenuta1963 Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pentru un teren , urmind sa incheiem tranzactia dupa iesirea din indiviziun . Zilele trecute , am achitat si ... (vezi toată discuția)