avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE VINZARE-CUMPARARE , SAU NU ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE VINZARE-CUMPARARE , SAU NU ?

Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pentru un teren , urmind sa incheiem tranzactia dupa iesirea din indiviziun . Zilele trecute , am achitat si resptl de bani ce mai aveam sa-i dau vinzatorului . Acesta a dat o declaratie notariala cum ca nu mai are nici o pretentie si ca toate taxele impozitele si alte cheltuieli sunt in sarcina mea . Intrebarea ar fi : ne mai putem razgindi ? Adica daca nu vrem sa mai facem actul de vinzare cumparare final , ne putem intoarce ? Adica eu sa primesc banii iar vinzatorul ramine in continuare proprietar ??
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 16:13, 15 Septembrie 2014
In (ante)contractul semnat de dvs. ce spune ? L-ati citit ?
Va puteti razgandi ... sau nu ? Si daca da in ce conditii ?

Nu imi este clar ce antecontract ati facut dvs. .... de vreme ce ati platit intregul pret (daca am inteles bine). Si daca ati platiti intregul pret de ce nu ati facut vanzarea (cotei pe care o are vanzatorul)?
Nu este iesirea din indiviziune terminata , et vorba de o cota parte a acesteia . Am facut antecontract , dar pe paercurs al platit toata suma la care ne am inteles . Acum am cazut de comun acord cu vinzatorul ca el sa ramina proprietar iar mie sa mi dea banii . Este o problema ?Nu este act de vinzare cumparare ...corect ?
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
ilenuta1963, utilizator
Nu este act de vanzare inchieiat, va puteti razgandi, insa clariticati toata chestiunea intr-un document... si virati banii prin banca.
Din cate spuneti dvs. nu pare a fi incheiat un contract de vanzare cumparare ci un antecontract (promisiune de vanzare).
E bine ca aceasta noua intelegere sa o consemnati intr-un act autentic (de aceeasi valoare cu promisiunea de vanzare) in cuprinsul caruia sa hotarati si desfiintarea actului initial cu lamurirea conditiilor, termenlor, etc
da ok am sa vorbesc cu doamna . am hotarit de comun acord aceasta actiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota mostenita dorinantik dorinantik Exista 4 mostenitori,succesiunea s-a inchis iar unul dintre ei doreste sa scape de cota ce i revine,ceilanti 3 nu au banii, a intervenit un vecin si spune ca ... (vezi toată discuția)
BunĂ ziua,am un teren arabil propietarul a murit BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept ... (vezi toată discuția)
Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)