avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala grava?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala grava?

Buna ziua
O sa incep prin a va spune ca prietenul meu a fost batut de catre o persoana cunoscuta de el,cu martori.Din asta a rezultat fractura de mandibula...s a operat dar operatia nu a avut succes si a fost nevoit sa treaca prin alta operatie,la aceasta i s au scos 2 dinti,cei din fatza.Astazi...dupa o luna si o sapt el inca este cu sarmele in gura si asteapta sa scoata cel de al 2 lea certificat medico legal,primul avand 45 zile de recuperare,cel de al doilea presupunem ca o sa fie la fel.Ce vrem sa stim ....cat ar trebui sa i plateasca acel individ daune,la o intelegere?si cat timp ar risca sa faca inchisoare? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Irina22 , utilizator 12:35, 12 Iunie 2010
„Fapta prin care s-a pricinuit integritaţii corporale sau sanataţii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult 60 de zile se pedrpseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionarii acestuia, o infirmitate permanenta fizica sau psihica, sluţirea, avortul ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani

Cat despre partea cu daunele nu stiu ce sa va zic.....
Asta risca individul daca va fii incadrat la vatamare corporala grava(eu cred ca suntem in prezenta acestei infractiuni)
in forma agravanta se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani.
cuantumul daunelor le stabiliti dvs.
Va multumesc mult:)
Dar individul ar putea scapa nepedepsit,in cel mai rau caz posibil....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamarea corporala ! alexsisco alexsisco [b]Buna seara , vreau si eu sa stiu care este distinctia dintre vatamare corporala si vatamare corporala grava ?[/b] (vezi toată discuția)
Vatamare corporala hulk hulk Buna ziua.Pentru lipsa 3 dinti se pot da 35 zile de la medicul legist?in raport scrie medical scrie ca ,cauza a fost lovitura cu pumnul in fata.care este ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)