avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamarea corporala !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamarea corporala !

Buna seara , vreau si eu sa stiu care este distinctia dintre vatamare corporala si vatamare corporala grava ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:38, 11 Ianuarie 2014
Diferența constă , pe de o parte, în aceea că la infracțiunea de vătămare corporală, nr. de zile de îngrijiri medicale acordate de legist nu depășesc 60, pe când la vătămarea corporală gravă nr. de zile de îngrijiri medicale acordate sunt pe ste 60, în plus, pot exista unele agravante, cum ar fi : fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoane i, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.
Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii consecinţelor prevăzute la alin. 1 şi 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Tentativa faptei prevăzute în alin. 3 se pedepseşte.
După cum observați, și pedeapsa prevăzută de lege diferă în cazul vătămării corporale grave, în raport cu consecința produsă .

Buna seara!Doresc sa stiu si eu un lucru,am lovit un baiat ,dupa care si-a scos certificat pe el scrie 65-70 d zile de ingrijire medicala pt dubla fractura d mandibula..doresc sa stiu daca pot face inchisoare? tin sa mentionez ca e prima mea fapta..:|
Nu aveti cazier, raspuns" NU".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava? Irina22 Irina22 Buna ziua O sa incep prin a va spune ca prietenul meu a fost batut de catre o persoana cunoscuta de el,cu martori.Din asta a rezultat fractura de ... (vezi toată discuția)
Art.180 vs art.181. ContSters75393 ContSters75393 Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala hulk hulk Buna ziua.Pentru lipsa 3 dinti se pot da 35 zile de la medicul legist?in raport scrie medical scrie ca ,cauza a fost lovitura cu pumnul in fata.care este ... (vezi toată discuția)