avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea din tara a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea din tara a unui minor

buna ziua

va rog, sa ma ajutati cu o informatie.
-in comunitate este o lege, in care se spune ca un parinte la care ia fost incredintat un minor prin hotarare judecatoreasca, nu poate pleca cu minorul din tara, decat daca si cellalalt parinte este de acord, deoarece impiedica drepturile parintelui care nu ia fost incredintat si nu permite minorului sa aiba legaturi personale cu acesta.
am citit aceasta lege acum ceva timp dar nu o mai gasesc.
stiu ca statul roman ,nu o pune in aplicare ,dar vreau sa stiu care este acea lege.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 17:52, 12 Iunie 2010
In ce comunitate este aceasta lege?
Nu exista asa ceva.

Daca celalalt parinte ( caruia nu i-a fost incredintat minorul) are stabilit de catre instanta si un program de vizita, care nu i se respecta ( pt ca minorul a parasit tara, de ex.) are la dispozitie plangerea penala pt infractiunea de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ( art. 307 Cod penal).
beludan a scris:

buna ziua

va rog, sa ma ajutati cu o informatie.
-in comunitate este o lege, in care se spune ca un parinte la care ia fost incredintat un minor prin hotarare judecatoreasca, nu poate pleca cu minorul din tara, decat daca si cellalalt parinte este de acord, deoarece impiedica drepturile parintelui care nu ia fost incredintat si nu permite minorului sa aiba legaturi personale cu acesta.
am citit aceasta lege acum ceva timp dar nu o mai gasesc.
stiu ca statul roman ,nu o pune in aplicare ,dar vreau sa stiu care este acea lege.

va multumesc

Daca aveti o situatie concreta in care un minor trebuie sa iasa din Romania atunci cititi www.PolitiadeFrontiera.ro (rubrica conditii de calatorie copii minori) si dati o cautare pe subiect similar in acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara ADI_FLO06 ADI_FLO06 am o fetita de 5 aani jum ia fost incredintata mamai de comun acord ea a parasit tara fara sa-mi ceara acordul ce pot face aveam prg de vizita miercuri ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)