avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... separare proprietate conform actului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

separare proprietate conform actului

Buna ziua! Suntem doi frati care locuim in aceeasi curte dar de o luna avem fiecare act de proprietate pe casa si teren. Cui revine datoria sa ne masoare proprietatile in vederea delimitarii terenurilor fiecaruia asa cum este in acte acum? Firmei (de cadastru) la care am facut actele sau primariei de care apartinem? In cazul firmei (de cadastru) este inclusa masurarea pentru delimitarea terenurilor in banii pe care i-am dat pentru acte? In cazul primariei, trebuie sa platim daca vine sa ne masoare? O alta nelamurire: Eu vreau sa construiesc un gard, sa ma separ de fratele meu, in urma numeroaselor scandaluri pe care mi le face, chiar si acum cand am act pe casa si teren. Latimea terenului de la gardul vecinului la un colt al casei fratelui meu este de 1.94 metrii, mie revenindu-mi 1,44 in urma masuratorilor facute de firma de cadastru si trecute in act. La celalalt colt al casei fratelui meu, latimea terenului de la gardul vecinului pana in casa fratelui meu este de 2,64, mie revenindu-mi 1,32. Am dreptul sa construiesc un gard (pe proprietatea mea) in aceste conditii exact unde am 1,44 la un capat si 1,32 la celalalt capat? As vrea sa construiesc gardul din tabla+temelia.La ce inaltime pot ridica gardul? Imi trebuie autorizatie pentru construirea gardului? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 15:59, 12 Iunie 2010
in urma masuratorilor efectuate de firma de cadastru, ca doi buni proprietari, conform schitelor puteti delimita proprietatea printr-un gard despartitor. pentru construirea gardului nu aveti nevoie de autorizatie de constructie.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, imi darama casa !!! gabivlascu gabivlascu Buna ziua, In anul 2010 am achizitionat un teren avand o casa veche. Am obtinut o autorizatie de desfiintare si am inceput demolarea casei vechi. Apoi am ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)