avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cetatenie romana pentru basarabeni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cetatenie romana pentru basarabeni

Am o prietena din Republica Moldova. Parintii ei au obtinut cetatenie in urma cu cativa ani. Si-a depus si ea dosarul in urma cu vreo 3 ani dar pana acum nu a reusit sa isi obtina vreun raspuns. Ea studiaza in Romania de 9 ani de zile si in iulie ii expira viza de sedere in Romania. Cum sa fac sa o ajut ? Nu am lucrat niciodata in domeniul asta. Multumesc!
isi redepune dosarul complet pt viza si cere din nou cetateania aratand ca parintii ei au dobandit-o deja si daca in 30 zile nu i se raspunde sau nu i se cer acte de niciun fel in completarea dosarului se adreseaza instantei de contencios adm. pt obligarea la solutionarea cererii.

Si mai bine ar fi daca pana acum a depus actele in vedere cetateniei cu viza si in baza lor puteti chiar acum sa intentati actiunea la instanta de contencios adm cerand obligarea la rezolvarea cererii.

un proces simplu care nu dureaza mai mult de 5 termene.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut pentru ca sotia (cetatean strain) sa nu aiba nevoie de viza pentru a calatori in u.e? Cristi_stelistu01 Cristi_stelistu01 Buna ziua, Sunt Cristi cetatean roman, m-am casatorit civil pe teritoriul statului Cipru cu o cetateana a Republici Moldova. Am dorii sa venim in Romania ... (vezi toată discuția)
Mutatie a unei persoane straine spauny spauny Buna ziua, As dori sa fac mutatia unei persoane din Republica Moldova, dar care este cetatean roman, pe domiciliul meu. Ce presupune acest lucru? Ce ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman+cetatean non ue in afara ue AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit. Eu sunt stabilit de 10 ani in ... (vezi toată discuția)