avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce e de facut pentru ca sotia (cetatean strain) sa nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce e de facut pentru ca sotia (cetatean strain) sa nu aiba nevoie de viza pentru a calatori in U.E?

Buna ziua,
Sunt Cristi cetatean roman, m-am casatorit civil pe teritoriul statului Cipru cu o cetateana a Republici Moldova. Am dorii sa venim in Romania pentru o perioada scurta de timp ia dupa aceea sa plecam in Franta. Ne-ar interesa exact ce este de facut pentru ca sotia mea sa nu mai aiba nevoie de viza pentru a merge in alta tara?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:27, 19 Ianuarie 2011
Buna seara !
Ar trebui ca sotia dvs. sa obtina cetatenia romana pt a nu mai avea probleme cu viza ...
vizualizati ..www.migratie.md/.../romania
Dupa inregistrarea casatoria la ambasada, fiind membru a cetatean comunitar poate obtin usor permis de sedere in Romania, sau in alta tara. Singur problema este ca daca nu are permis de sedere in Cipru, trebuie sa calatoresc in Moldova sa cer viza pentru cetatean membru familiar european sa se fii cu dv implinind obligatia familiara. Odata obtine permis de sedere in orice tara european nu mai are nevoie de vise. Daca acuma ea are permis de sedere in Cipru si daca acolo are Rep Moldovei reprezentanta poate sa cer si acolo viza sa calatoresc cu dv in Romania si aici cu viza respectiva Oficiul pentru Imigrari va da permis de sedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean roman+cetatean non ue in afara ue AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit. Eu sunt stabilit de 10 ani in ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)