avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensiei din urma
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensiei din urma

am fost in divort de pe data de30.11.2002 pina in 09.03.2009,deoarece ea a facut un copil in italia si cum inca nu s-a terminat divortul,era tot al meu.Pentru aceasta a trebuit sa fac tagada de paternitate si asa s-a lungit procesul.acum eu trebuie sa platesc de pe data 30.11.2005 suma de 5000ron.Ea vrea banii toti odata si m-a dat in judecata la parchet.Poate sa ma oblige sa-i dau banii toti odata sau pot sa-i dau in rate .Specific ca nu lucrez si cind i-am trimis pensia, am trimis mai mereu 100 sau 200 ron in plus fata de pensie.Poate sa-mi dea cu suspendare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:14, 13 Iunie 2010
Platiti cum puteti.
Va puteti angaja si avocat pentru ancheta penala.
e bine sa consultati un avocat si sa discutati toate detaliile problemei, insa plata retroactiva se poate pretinde numai pentru ultimii 3 ani.In final instanta decide, nu ea...;)
Da, Eurolex are dreptate cu privire la plata pe ultimii 3 ani.
Cred ca de aceea a facut plangerea penala.Sa va forteze sa platiti si ceea ce este prescris.
Ar trebui analizata si prescriptia raspunderii penale.
Nu m-a interesat acest aspect pe astfel de infractiuni,dar imi pare ca va trebui sa achite in functie de acest aspect al prescriptiei raspunderii penale.
Ar fi util sa incercati sa consultati un avocat care sa analizeze aceasta chestiune de drept.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii coldman coldman As dori sa aflu in ce masura pot cere efectuarea unui test ADN pentru confirmarea paternitatii , in conditiile in care fiul meu, rezultat in urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii vivas vivas Sunt divortata si am un copil minor.In timpul casatoriei,am mai stat despartita de sotul meu si am avut o legatura si cu-n alt barbat.Are dreptul acel barbat ... (vezi toată discuția)