avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

As dori sa aflu in ce masura pot cere efectuarea unui test ADN pentru confirmarea paternitatii , in conditiile in care fiul meu, rezultat in urma casatoriei are 27 de ani .
Sunt determinat sa fac acest lucru din urmatoarele motive:copilul s-a nascut la 8 luni, nu l-am simtit niciodata ca fiind al meu, aspectul fizic al acestuia si declaratia s-a verbala precum ca eu nu sunt tatal lui imi confirma banuiala de o viata ca este produsul unui ''bun prieten'' de familie, de care copilul a fost constant apropiat de mama lui, care in momentul in care intrebam al cui este copilul imi raspundea ca este al ei.
In prezent sunt divortat si relatia cu mama si fiul este iremediabil terminata.Nu este vorba de mostenire , este vorba de minciuna in care am trait timp de 22 de ani .As dori sa aflu calea legala de a putea cere un test ADN de paternitate.
Stiu ca este tarziu, dar pe vremea lui Ceausescu copilul trebuia sa aiba tata si testele erau neconcludente, iar mama lui a stiut destul de bine sa ascunda faptul ca nu eu l-am conceput!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:51, 20 Decembrie 2010
Posibilitatea evidenta (si legal singura) este ca fiul sa fie de acord cu testarea, si sa mergeti impreuna la medic.

Dupa atat vreme, insa, nu veti putea folosi in niciun fel acest rezultat, pentru a produce efecte juridice.
Va fi doar pentru linistea dvs., si atat. Juridic nu mai puteti face nimi dvs.

Sigurul care poate initia demersuri juridice in tagaduirea paternitatii dvs. este fiul dvs. major.
Puteti , insa cu acordul fiului si al mamei.Practic, prelevarea probelor este necesara de la toti trei, dvs., fiu si mama acestuia.Din punct de vedere juridic nu se mai pot produce efecte, insa pentru linistea dvs. si eliminarea starii de incertitudine.Adevarul este important de stiut in viata noastra.Acum, depinde daca si ei vor fi cooperanti sau vor refuza in ideea ca poate se vor teme ca fiul isi va pierde dreptul la mostenire.
Tagaduirea paternitatii o puteti face si dvs. insa in conditii restrictive.
Incercati sa consultati un avocat intr-un mediu privat ca sa puteti discuta toate aspectele juridice si de fapt.
Mai trebuie analizat si probatoriul deoarece va exista o exceptie care se poate invoca si daca nu treceti de ea pierdeti procesul.

avocat Claudiu Lascoschi
legal, nu puteti actiona nici dvs, nici mama , nici copilul pt tagada de paternitate. termenul in care puteati face asta a trecut de mult.
tinand cont si de faptul ca relatiile nu sunt tocmai cum ar trebui, din ce scrieti, nu cred ca fiul va accepta sa faca un test ADN
Poate sa actioneze legal dar depinde de mai multe lucruri.
Insa daca redacteaza aiurea actiunea se va respinge.
Daca probatoriul nu va fi analizat bine de avocat mai inainte de deschiderea procesului actiunea se va respinge.
Pana in prezent astfel de actiuni pe care le-am initiat au avut succes si copii erau destul de mari.Insa si judecatorii pandeau...la cotitura...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire ContSters241292 ContSters241292 Buna ziua, Daca in urma unui test ADN se dovedeste ca nu sunt tatal copilului nascut in timpul casatoriei mele cu mama lui (de care sunt divortat in ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita ,dar am un baietel de 1 an jumate conceput cu un alt barbat .acesta ma poate da in judecata pt recunoasterea copilului ? maryaaa maryaaa Buna seara .Problema mea este mai ciudata si mai rara ...Sunt casatorita de 10 ani ,dar in ultima perioada rewlatia mea cu sotul meu a inceput sa se ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)