avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

As dori sa aflu in ce masura pot cere efectuarea unui test ADN pentru confirmarea paternitatii , in conditiile in care fiul meu, rezultat in urma casatoriei are 27 de ani .
Sunt determinat sa fac acest lucru din urmatoarele motive:copilul s-a nascut la 8 luni, nu l-am simtit niciodata ca fiind al meu, aspectul fizic al acestuia si declaratia s-a verbala precum ca eu nu sunt tatal lui imi confirma banuiala de o viata ca este produsul unui ''bun prieten'' de familie, de care copilul a fost constant apropiat de mama lui, care in momentul in care intrebam al cui este copilul imi raspundea ca este al ei.
In prezent sunt divortat si relatia cu mama si fiul este iremediabil terminata.Nu este vorba de mostenire , este vorba de minciuna in care am trait timp de 22 de ani .As dori sa aflu calea legala de a putea cere un test ADN de paternitate.
Stiu ca este tarziu, dar pe vremea lui Ceausescu copilul trebuia sa aiba tata si testele erau neconcludente, iar mama lui a stiut destul de bine sa ascunda faptul ca nu eu l-am conceput!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:51, 20 Decembrie 2010
Eu zic ca actiunea tatalui este ... iremediabil prescrisa.
Nu vad cum se poate opune tatal exceptieii prescriptiei.

@coldman: cautati pe forum subiecte similare (test ADN, tagada paternitatii), si veti afla mai multe detalii despre "de ce este prea tarziu".
Nu este iremediabil prescrisa.
Dar daca scrie prostii in actiune va fi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire ContSters241292 ContSters241292 Buna ziua, Daca in urma unui test ADN se dovedeste ca nu sunt tatal copilului nascut in timpul casatoriei mele cu mama lui (de care sunt divortat in ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita ,dar am un baietel de 1 an jumate conceput cu un alt barbat .acesta ma poate da in judecata pt recunoasterea copilului ? maryaaa maryaaa Buna seara .Problema mea este mai ciudata si mai rara ...Sunt casatorita de 10 ani ,dar in ultima perioada rewlatia mea cu sotul meu a inceput sa se ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)