buna ziua
va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac dpdv legal daca vecinul care ne-a inundat nu este de gasit si nu putem remedia defectiunea.
putem sub o forma legala sa intram in locuinta?
va multumesc
aceasta lucrare de by-pass nu ar putea fi facuta si in cazul locatarilor care sunt restantieri pentru a nu mai fi nevoie sa opresti acm+caldura la toata scara?, ar fi legal?.
:) Ar trebui sa judecam din punct de vedere legal.
Daca in cazul @nefis se pune problema unei rezolvari tehnice, intrucat vecinul nu e de gasit si locatarii de pe coloana nu pot sta cu apa inchisa sau @nefis cu inundatie in casa....la un restantier problema ar trebui pusa daca asociatia are dreptul se deconecteze acest proprietar de la utilitati.
Eu n-as fi atat de sigura ca asociatia poate sa se erijeze in executor judecatoresc. Cred ca ar trebui intai sa ceara de luat aceasta masura in instanta, ca o masura de urgenta, urmand ca apoi sa-si recupereze suma restanta de la acesta si sa-l conecteze din nou. E de discutat si cine suporta aceste cheltuieli de deconectare-conectare.
@nefis, Avand in vedere ca este o avarie primul lucru ce trebuie sa-l faca administratorul este sa opreasca apa pe coloana respectiva. Imediat sa incerce sa ia legatuta cu proprietarul, rudele, prieteni etc. Am avut un caz asemnator cu proprietarul care era plecat din localitae. Am vorbit cu el la telefon si am stabilit sa-i fortam usa sa intram in casa.
Puteti face acelasi lucru si daca nu reusiti sa luati legatura cu proprietarul sau altcineva care sa aiba cheile de la apartament. Faceti un proces verbal in care consemnati aceasta actiune. Sa-l semneze cativa oamneni din comitet sau/si vecini. Fortati Yalla, cumparati alta si-o montati. Faceti reoparatia si pastrati cheile la asociatie.
Cand apare proprietarul discutati cu el si explicati-i ce s-a intamplat.
Pentru @ndan57,
Daca din punct de vedere tehnic reusiti sa-l debransati pe restantier este foarte bine, nu va opreste nici o lege. O solutie mai buna ar fi ca intreaga coloana de alimentare cu apa sa fie montata pe casa scarii. De pe fiecare etaj sa se branseze individual apartamentele montand apomertul si robinetul la usa.
Se poate opri apa usor in caz de avarie sau in cazul restantierilor, asa cum procedeaza furnizorul de energie electrica sau de gaz pentru centralele individuale.
multumes ptr. raspuns si dnei elga50=D> si dlui.adriantot=D> din punt de vedere tehnic cam orice este acum posibil desigur si cu ajutorul domnilor blocatari care totusi multi nu prea sunt de acord cam cu nimic, dar doresc sa stiu daca legal nu putem fi dati in judecata de catre domnii vesnic restantieri care pur si simplu nu doresc sa plateasca ci doar sa se vaite ca nu ...au de unde desii putem vedea ca..au, casa, masini..etc. dar nu vor sa plateasca si atunci ca sa nu sufere toata scara sa-i putem debransa doar pe domniile lor. tehnic se poate orice. multumesc.
Oprire apa
DoruTudor
Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)