avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... obtinere cetatenie germana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

obtinere cetatenie germana

Buna ziua,
As dori sa stiu, va rog frumos, daca se poate obtine cetatenie germana si care ar fi procedurile in acest sens, in conditiile in care strabunicul meu a fost neamt, stabilit in Romania in urma celui de-al doilea Razboi Mondial. As dori sa stiu de ce acte doveditoare as avea nevoie in acest sens si cam ce sanse am de a obtine cetatenia germana. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:50, 13 Iunie 2010
In Germania, cele mai mari obstacole in calea obtinerii cetateniei sunt legate de exigentele de limba. Strainii care vor sa obtina cetatenia germana trebuie sa aiba un nivel B1, adica trebuie sa aiba capacitatea de a vorbi liber la locul de munca si despre viata cotidiana si de a redacta scrisori simple. Exista insa si o portita care faciliteaza obtinerea cetateniei: in 2008 a fost introdusa o proba de nationalizare care contine 33 de intrebari, dintr-un catalog de 310, iar promovarea se face cu numai 17 raspunsuri corecte.
Conditii valabile pentru obtinerea cetateniei:
* Perioada de sedere neintrerupta pe teritoriul Germaniei de minimum 8 ani
* Disponibilitate de renuntare la actuala cetatenie (exceptie fac cetatenii statelor UE)
* Fara cazier judiciar
* Recunoasterea principiilor statului de drept
* Cunostinte de limba germana (scris, citit, vorbit)
* Contract de munca pe perioada nedeterminata sau dovada unei surse de venit
* Promovarea testului de incetatenire (valabil de la 1 septembrie 2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie germana, drepturi in calitate de angajat in germania Hmagda Hmagda Sunt o persoana care am un contract de munca incheiat in Germania cu o firma din Germania, contractul este pe perioada nedeterminata din 1997. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Cetatenie paulalex13 paulalex13 Buna,in curand o sa ma casatoresc si ea are cetatenie romana si germana,o sa primesc si eu cetatenie germana daca ne casatorim ? (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie germana robertinoiguana robertinoiguana Buna ziua, vreau sa aflu daca pot dobandi cetatenia germana. Mama tatalui meu, care a fost cetatean german, in prezent decedata, s-a casatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)