avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Defunctul a lasat intreaga sa avere sotiei sale, nerecunoscand niciun drept rudelor sale. Fiul defunctului, mama acestuia si fratele ce drepturi au ?
Cel mai recent răspuns: georgiana235689 , utilizator 17:20, 13 Iunie 2010
prin ce act i-a lasat?... pe langa sotie, numai fiul are drept la mostenire
Prin testament, nu donatie. Deci cota fiului ar fi de 1/2 ? De ce nu are si mama defunctului ? Nu este si ea mostenitor rezervatar ? Si inca ceva ...eu nu inteleg sau m-am ametit..cota fiului se calculeaza gen 1/2* ( masa succesorala -rezerva sotului supravietuitor) ? Multumesc de raspuns
Din putinele date ale spetei intele ca defunctul avea un fiu.
Astfel au vocatie succesorala sotia supravietuitoare si fiul.
Existenta unui testament nu il inlatura pe fiu de la mostenire. El are dreptul la rezerva succesorala raportata la cota sa , mai exact 1/2 din 3/4 din mostenire.
gi_jane2 a scris:

prin ce act i-a lasat?... pe langa sotie, numai fiul are drept la mostenire

probabil prin testament.. e singura modalitate.. oricum se face reductiunea testamentara
Eu sunt in ceata..nu inteleg ceva..de fapt m-am lamurit..multumesc mult..
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
georgiana235689, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sotie testament in concurs cu parintii defunctului loulouRO91 loulouRO91 Buna ziua, Mama mea e desemnata legatar universal prin testament de catre sotul ei. In urma decesului sau, sotia merge la notar pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala victor ursutiu victor ursutiu buna ziu cat este rezerva succesorala la data actuala multumesc (vezi toată discuția)
Unul dintre soti moare, mai sunt 2 copii reveilquidam reveilquidam Buna ziua, Intrebarea mea concreta se refera la testamentul olograf. Bunicul meu a redactat de mana un testament olograf semnat NUMAI DE EL in care decide ... (vezi toată discuția)