Sunt asistent personal al fratelui meu care are handicap grav.
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am venit de la Botosani la Bucuresti, apoi Bucuresti Constanta.
Mi s-au acceptat biletele gratuite pentru asistent personal al persoanei cu handicap.
Peste cateva zile a trebuit sa merg din nou de la Constanta la Bucuresti.
Cei de la Simpa Trans (fac curse de autobuz Bucuresti - Constanta) au zis initial tuturor calatorilor ca nu accepta bilete de handicap sau pensionar.
Dar o batranica a zis ca ea a facut rezervare si i s-a spus ca se accepta, apoi soferul a sunat la dispecer si a spus ca nu stia ca se accepta.
Au acceptat bilete de insotitor si asistent personal si bilete de pensionar doar pentru cei care le aveau de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap filiala Constanta.
Eu am biletele eliberate de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap filiala Botosani. Legea spune ca biletele sunt valabile pe intreg teritoriul tarii.
Pana acum nu am mai patit asa ceva, sa nu se accepte biletele decat ale celor din judetul din care isi are originea firma de transport.
Asta se numeste discriminare?!
Eu circul pentru a rezolva problemele de sanatate al fratelui (handicap grav) pentru care sunt asistent personal si platesc milioane din buzunarul meu?? doar pentru ca aceasta firma nu respecta legea.... handicapatii din Botosani nu au aceleasi drepturi ca si handicapatii din Constanta?
(legea spune ca biletele sunt valabile pe intreg teritoriul tarii - Legea nr. 448).
A auzit cineva ca firma de transport sa aiba astfelde preferinte? e legal?
Ajutati-ma, mai am de circulat si nu mai am bani...cui sa ma adresez? Este legal ceea ce fac ei?
Nu, nu este legal. Adresati-va cu o plangere catre firma de transport, in care, solicitati clarificarea situatiei. Functie de raspuns, mergeti mai departe la I.T.P.H. :)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Am dreptul sau nu?
AndreeaIB
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)