avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pompierii au gratuitate pe RATB?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pompierii au gratuitate pe RATB?

salut
sunt daniel , cadrul militar la ISUDSMB
pompier
acum 2 zile am citit la un amic , in treacat, o copie a unei hotarari a primariei, daca-mi aduc bine aminte
in care ,de aproximativ un an se circula gratuit pe RATB terestru
acolo erau incluse tot ce tine de urgenta pe bucuresti
dar nu era specificat direct MAI
as ruga , pe cine are cunostinta de cauza , sa-mi zica exact daca si noi cei din MAI-ISUDSMB avem acest drept
va multumesc anticipat

cu scuzele de rigoare ca nu am asteptat sa mai citesc odata acea hotarare , pt a da detalii mai multe si la subiect
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:57, 24 Februarie 2012
Sunt scutiţi de plata taxelor de călătorie urmatoarele categorii de persoane:
copiii cu varsta sub 7 ani
veteranii de război, eroii şi urmaşii celor raniţi sau decedaţi în Revoluţia din Decembrie 1989 - pe baza legitimaţiei speciale eliberată de Serviciul Patrimoniu R.A.T.B.
persoanele persecutate din motive politice, dislocaţi, deportaţi
foştii deţinuţi politici
persoanele cu handicap - se vor legitima cu un document standard eliberat de Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţie a Copilului din fiecare judeţ, respectiv sector din municipiul Bucureşti, denumit Legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă. Primesc legitimaţie persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Toate aceste legitimaţii sunt valabile pentru transportul în comun pe tot teritoriul ţării (indiferent de domiciliu)
toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil în Bucureşti - pe baza talonului de pensie şi a actului de identitate
personalul contractual al RATB

Mai multe detalii: [ link extern ]
[ link extern ]

da se pare ca pe google nu gasesc exact cum este scrisa hotararea, o sa revin duminica cu detalii din acea hotarare
Da, nu e o noutate, au mai avut si anul trecut. ISU nu apartine de primaria Capitalei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit teren agricol Adriana68 Adriana68 Tatal meu este paralizat si are un certificat de handicap. Are un teren agricol la care primaria cere impozit. Este scutit de impozit in baza acestui ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit mareleg2 mareleg2 este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani se poate reintroduce in ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap nevazator lacramitza76 lacramitza76 Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede ... (vezi toată discuția)