zgabeatza a scris:
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Atat eu cat si sor'mea de ceva timp tot incercam sa o convingem pe mama ca divortul este foarte greu dar este cea mai buna alegere pt ca astfel nu se mai poate trai. Suntem cu nervi la pamant si este groaznic sa te intorci seara acasa.
Tatal dvs. este un abuzator. Din ceea ce scrieti se pare ca el abuzeaza psihic de sotia lui de multi ani. Pericolul cel mai mare care-i paste pe cei care traiesc in preajma unui asemenea om este ca ei devin dependenti de situatia respectiva. Auzim frecvent situatii de genul asta si oamenii din exterior nu inteleg de ce nu divorteaza. Raspunsul e simplu si nu place: cei abuzati devin dependenti de situatia respectiva si, paradoxal, nu-si pot imagina viata altfel. Au ''nevoie'' sa traiasca viata asa cum a fost pana acum. Nu se pot desprinde de atmosfera de ani si ani...De ce? Gasim in prezent un raspuns la aceasta atitudine. Se numeste sindromul
co-dependentei de abuzator. E intalnit peste tot: la familii cu alcoolici, cu soti violenti verbal si/sau fizic...Practic intalnim acest sindrom de co-dependenta peste tot unde se produce un abuz de lunga durata. Si cuvantul abuz nu desemneaza neaparat numai ceva cu tenta sexuala cum inclina sa creada majoritatea. Abuz insemna orice forma de comportament care produce o suferinta celuilalt partener. Solutia? Ca sa accepte divortul, mama dvs. trebuie sa accepte intai ca sufera de aceasta
co-dependenta de comportamentul lui. Este foarte, foarte greu de acceptat acest lucru mai ales ca el pare ilogic: cum sa imi placa mie ca face scandal si tipa si ma loveste? Pai uite ca se poate. La randul lui tatal dvs. este bolnav si are nevoie de ajutor de specialitate. Cautati pe internet informatii despre acest sindrom si discutati acest aspect cu mama dvs. Intrebati-o cum si-ar imagina viata de zi de zi...in liniste? Ce ar face
pentru ea in prima zi de liniste? Ajutati-o sa isi imagineze viata in liniste si pace si va avea puterea sa ia o decizie. Si dvs. faceti cumva si indepartati cat de poate de repede copilul de mediul acela. Multumesc!