avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ATAC CONTRACT DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ATAC CONTRACT DE INTRETINERE

In urma cu aproximativ 10 ani am s-a facut un contract de intretinere intre bunica sotiei mele si noi. Rezulta ca acum dupa mai bine de 10 ani acest contract este atacat in instanta la sugestia unicei fici a batranei care este si mama sotiei mele,invocand nerespectarea conditiilor contractuale,datorita faptului ca nu mai locuim in tara ,noi fiind rezidenti in strainatate in prezent.Am fost citati in instanta o data neputand sa ne prezentam ,dupa care am fost dinou citati aceasta luna pe 28 .
INTREBARE: De cate ori vom fi citati conform legii, daca nu reusim sa ne prezentam ?
Ar fi bine sa va prezentati sau sa imputerniciti o persoana calificata sa va faca apararile. Instanta poate acrda un singur termen pentru aparare, insa, dupa asta, daca exista dovada de citare litigiul se poate solutiona fara prezenta d-voastra. Daca puteti dovedi ca ati prestat intretinerea, va trebui sa faceti aceste dovezi in instanta.
Dumneavoastra ve-ti fi citati la fecare termen,dar asta nu inseamna ca procesul nu merge mai departe daca dvs. nu sunteti prezenti. Procesul se va judeca si daca dvs. nu va prezentati. Cel mai bine va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si atunci nu trebuie sa va prezentati dvs. Retineti, daca nu va prezentati procesul va contiunua si cel mai probabil o sa pierdeti pt. ca nu va-ti facut apararea.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor ! Aveti idee la cat se ridica onorariile in aceasta situatie?.... pentru ca va spun sincer nu stiu daca merita efortul,mai ales ca acest contract nu a fost facut cu scopul de a dobandi casa ,care nu presupune o valoare considerabila .
Nu putem sa publicam tarife pe forum.
Alegeti un avocat din catalogul consultantilor si trimiteti-i mesaj privat si va faceti o idee in ceea ce priveste onorariul.

Daca nu v-ati indeplinit obligatia de intretinere sau nu aveti probe precum ca v-ati indeplinit-o ( inscrisuri, martori etc.) puteti sa nu va prezentati la proces si nici sa nu va angajati avocat si astfel contractul se va rezilia.
Dar daca v-ati indeplinit obligatia, faceti un efort si nu lasati sa se rezilieze contractul, ar fi pacat sa pierdeti casa, indiferent de valoare.
Rezolutiunea contractului de intretinere poate avea loc in caz de neindeplinire a obligatiilor contractuale, sau in cazul indeplinirii in mod necorespunzator a acestora.
Insa , acest fapt trebuie sa fie sustinut de mijloace de proba, altminteri, actiunea va fi respinsa ca nefondata.
Contractul e legea partilor, acestea sunt tinute de obiectul acestuia.Stabilirea resedintei in strainatate poate constitui un impediment in vederea indeplinirii obligatiilor ce va incumba.

Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere iuliangz iuliangz Am in intretinere o persoana de 77 ani, care pana acum doua saptamani, nu a manifestat nicio nemultumire cu adevarat reala fata de modul in care a fost ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. un contract de mână îl poate desființa? contractul meu e făcut la notar Georgecolonesti Georgecolonesti Buna seara..un unchi de al soției mele ne-a trecut o casa cu pământ. Titlu acestuia este contract vanzare..dar mai scrie in el ca noi trebuie să-i ... (vezi toată discuția)
Onorariu recurs similar cu cel de la fond? pytycucu pytycucu Buna ziua.Am o intrebare. Am castigat procesul (in caltate de parati:P) dar,reclamantul a facut recurs.In recurs acesta nu are nicio proba noua sau inscrisuri, ... (vezi toată discuția)