Daca am infiintat o societate in martie 2010 ,mai declar si platesc impozit forfetar?Adica e valabila prevederea de anul trecut cand nu se platea de firmele noi infiintate?
daca aveti pierdere fiscala ( venituri -cheltuieli-venituri neimpozabile +cheltuieli nedeductibile <0) impozitul datorat pe care il veti declara ca atare este 0.
@m3131gabi: adresa data de dvs nu duce nicaieri
Va pot arata , insa, unde am citit ca firmele infiintate nu platesc impozit minim in anul infiintarii :
11^6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal.
si art 18 alin 2 de care se vb mai sus :
ART. 18
2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)—e), art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.
Impozit minim
Declaratia 100
aida1
Buna seara,
va rog sa ma ajutati si pe mine.
Trim.I - pierdere
Trim II - impozit din calcul: 360, dar declarat si platit forfetarul 367
TrimIII - ... (vezi toată discuția)
Impozit profit
gabi.b
Cum calculez impozitul pe profit la trim. III 2010?
In trim I si II societatea a fost pe pierdere si am platit impozitul minim de 1625 lei/trim.
La trim III ... (vezi toată discuția)