avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
De curand angajatorul mi-a modificat functia, locul de munca , salariul .Am contestat la tribunal decizia si actul aditional la CIM ,pe care le consider nelegale,dar apreciez ca judecarea va dura cam 1 an.M-am prezentat la noul loc de munca ,unde semnez condica zilnic.Problema e ca acest nou loc de munca este intr-o alta localitate(unitatea avand mai multe sucursale)iar naveta este epuizanta (cam 3 ore dus-intors).Nu vreau ca societatea sa-mi desfaca contractul pentru absente nemotivate,asa ca m-am gandit la demisie fara preaviz.Intrebarea mea este,daca instanta va stabili ca am dreptate, atunci ce am cerut eu:revenirea la post,la locul de munca,la salariu,va mai fi posibila ,in cazul acestei demisii?Aveti si alte sfaturi?
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
ContSters152900, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aloha , utilizator 11:01, 14 Iunie 2010
Termenul de preaviz este obligatoriu in cazul demisiei, cu execeptia situatiei in care angajatorul renunta la preaviz.
In legatura cu procesul aflat pe rol, daca va dati demisia si invceteaza ctr de munca pe acest temei, daca ati solicitat instantei restabilirea situatiei anterioare semnarii actului aditional, aceasta cerere ramane, in opinia mea, fara obiect. Mai mult, din momentul in care v-ati dat demisia, se pune si problema interesului in promovarea acestei actiuni - interes va exista eventual in ceea ce priveste diferenta de salariu de la data intrarii in vigoare a actului aditional si pana la data demisiei.
Desi instanta va putea sa constate nulitatea actului aditional, reintegrarea in vechiul loc de munca, in conditiile in care acesta a incetat ca urmare a demisiei, nu stiu cum se va putea realiza :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mi s-a disponibilizat postul și sunt în preaviz ... sammy44 sammy44 Bună ziua! Mi s-a disponibilizat postul și sunt în preaviz 20 zile . Postul meu este de receptionera și nu sunt lăsată sa întru în recepție, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie adinaiuliana adinaiuliana Buna ziua, Lucrez ca operator date. La interviu am discutat conditiile si salariul pe care le-am acceptat. Pentru ca lucram la o alta firma au asteptat sa ... (vezi toată discuția)