avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie in romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie in romania

Daca am fost casatorita in Italia si divortata in Italia fara sa fi inregistrat actele pe teritoriul romanesc am voie sa ma recasatoresc in Romania fara sa mai fie nevoie de inregistrarea actelor matrimoniului si divortului precedent?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:16, 14 Iunie 2010
Buna ziua !
Legal era ca in termen de 6 luni de la intervenirea casatoriei sa fi transcris actul in registrul de stare civila de la domiciliul din Romania si apoi sa fi operat mentiunea de incetare a casatoriei prin sentinta emisa . Avand in vedere insa cele expuse de dvs. , tinand cont de faptul ca ofiterul de stare civila nu cunoaste aceasta situatie , nu o sa intampinati niciun fel de problema din pdv al intocmirii actelor (culpa e a dvs.) . Presupun ca decizia de divort este definitiva si irevocabila , nu ?
Da decizia de divort e irevocabila si a fost data de un tribunal dìn Italia. Deci imi convine sa nu spun nimic la sfat si sa intocmesc actele de casatorie pe teritoriul roman ca si cand nu as fi fost niciodata casatorita? Va multumesc pentru raspuns.
Eu recomand transcrierea casatoriei si divortului in tara, anterior casatoriei noi. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Netranscrierea casatoriei in alt stat cristiina cristiina buna ziua m-am casatorit in italia cu un cetatean italian am facut si divortul dar nu am transcris nimic in romania.acum vreau sa ma recasatoresc in tara cu un ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)