avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avocatul/reclamantul are voie sa SOMEZE un pirit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avocatul/reclamantul are voie sa SOMEZE un pirit?

Buna ziua!

Am mai postat pe acest forum o problema privitoare la o chemare in judecata pentru nulitate absoluta partiala care se pare ca a "epuizat" interesul, desi vroiam sa mai dau citeva lamuriri suplimentare.

Revin cu o intrebare oarecum legata de subiectul vechi (cel putin din punct de vedere al interesului meu).
Anterior chemarii in judecata, proprietarul apartamentului in care locuiesc (in fapt soacra mea :(( ) a primit o SOMATIE de la reclamant, contra-semnata de avocatul lui.
Proprietarul era SOMAT ca in termen de 30 zile sa elibereze niste (ipotetice) spatii COMUNE ocupate, altminteri se vor adresa cu "plingere penala organelor abilitate".
Trecind peste neadevarurile din acea "somatie" (la care au primit raspuns de la un jurist), intreb acum (pentru ca raspunsul m-ar ajuta in cauza curenta):

- Are dreptul un reclamant sau avocat sa apeleze la aceasta exprimare ("va somez... altminteri...) sau doar instanta de judecata poate cere aceasta?
- Avocatul care a contra-semnat acea hirtie nu si-a depasit atributiile?

Cu multumiri sincere pentru interesul si raspunsul acordat!
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 20:18, 14 Iunie 2010
Totul este legal.Avocatul nu si-a depasit atributiile.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e vorba de o somatie de plata.
E vorba de o notificare prin care il someaza...
avocatul poate utiliza orice demers legal in vederea realizarii intereselor clientului pe care-l reprezinta sau asista, inclusiv asa-zisa"amenintare legala"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil - incidenta proces penal anonim anonim Doresc sa va intreb urmatorul lucru : Am avut un proces in legatura cu un apartament incadrat la Legea lo. Desi sint chiriasul, am ... (vezi toată discuția)
Montare de pereti despartitori fara autorizatie de constructie pe casa scarii. S_M S_M Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 4 etaje iar fiecare etaj are cate 5 apartamente pe palier(3 in partea dreapta si doua in partea stanga). Proprietarii care ... (vezi toată discuția)
Abuzuri politie Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare de pus pentru persoanele avizate: Inainte de a incepe sa va prezint putin situatia care a dus la evenimentul pentru care vreau ... (vezi toată discuția)