avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... banca poate lua casa daca nu e credit cu ipoteca??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

banca poate lua casa daca nu e credit cu ipoteca??

buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de 2000ron)?pe langa asta sotul meu mai are doua surori care nu se intereseaza de soacra mea.ele pote veni cu pretentie la casa dak noi dovedim ca am avut grija de soacra si am si renovat in casa.tin sa mentionez k soacra nu vrea sa imi faca acte
. soacra mea are si asigurare de viata asta conteaza?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:27, 14 Iunie 2010
Buna ziua !
Banca poate urmari toate veniturile/bunurile titularului de credit , in limita debitului existent .
Nu aveti niciun drept suplimentar pt faptul ca ati avut grija de soacra dvs. insa puteti solicita recuperarea sumelor reprezentand imbunatatirile aduse imobilului .
buna ziua .
in cazul decesului soacrei dvs. , la succesiunea dansei vor veni toti succesorii acesteia, respectiv sotul dvs. si surorile dansului .
chiar daca dvs si sotul ati ingrijit casa de casa soacrei , acest fapt nu le va inlatura de la succesiune pe cumnatele dvs.
in privinta renovarilor aduse imobilului in speta, dvs. puteti invoca un drept de creanta .
iar in ceea ce priveste creditul bancar, daca soacra dvs. are o asigurare de viata , in cazul decesului dansei, restul ratelor bancare vor fi acopeite prin asigurarea respectiva.
si chiar daca se contracteaza un credit bancar fara a se gira cu un imobil, in caz de neplata, creditorul se poate indrepta impotriva tuturor bunurilor mobile sau imobile ale debitorului.
Daca soacra este in depline facultati mentale poate incheia un contract de vanzare-cumparare cu acea persoana care considera ca isi asuma obligatii suplimentare fata de aceasta! Faptul ca proprietara de drept are si asigurare de viata este supra... profita mostenitorii! Daca se incheie un asemenea contract intre partile interesate, dupa decesul vanzatorului mostenitorii acestuia nu au ce sa mai mosteneasca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate banca sa ia casa?? mikiank mikiank buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de ... (vezi toată discuția)
Succesiune bdd bdd Buna ziua, Parintii soacrei verisoarei mele, aveau doi copii, respectiv soacra mea si sora dansei. Parintii soacrei au achizitionat un imobil+teren intr-o ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)