avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taxa nonsindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taxa nonsindicat

Buna ziua! Sunt asistent medical si as dori sa intreb daca este normal ca dupa momentul retragerii din sindicat in continuare sa mi se retina din salariu o taxa numita nonsindicat in valoare de 8 ron pe luna.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:10, 14 Iunie 2010
Nu, dar depinde si dispozitiile din CCM pe ramura si cel pe unitate.
Mi se pare o ilegalitate aceasta oprire ... ce scop are aceasta taxa?
se pare ca este prevazuta in c.c.m.
se achita de catre salariatii nemembri de sindicat intrucat si ei beneficiaza de acele negocieri colective
bineinteles ca vnu ar fii corecta o astfel de oprire ...dar de ce nu isi negociaza fiecare salariat c.i.m.-ul cu ministerul !???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in sindicat - abuziva bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane. Azi am primit fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Sindicat marianhutini marianhutini Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este legal sa mi se retina 0.5% din salariu pentru sindicatul din intreprinderea unde lucrez, chiar daca nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Art.103-contract colectiv de munca la nivel national-lamuriri kaliteea kaliteea Buna ziua, Citez:\"Art. 103. - in contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante ... (vezi toată discuția)