avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Buna ziua. In decembrie 2009 am vrut sa sustrag dintr-un supermarchet 2 obiecte in valoare totala de 20ron, am fost vazut pe camerele de supraveghere si condus intr-o camera pentru perchezitie. A fost chemat un agent de politie cu care am fost la sectie pentru a da declaratie cu cele intamplate.Acolo mi s-a spus ca prin luna martie o sa-mi vina prin prin posta o amenda administrativa si ca aceasta nu va aparea in cazier, insa pana acum nu am primit nimic.
Eu as dori sa ma inscriu la scoala de subofiteri pompieri , iar una din conditiile de inscriere este : "să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea".
Intrebarea mea este : ma afecteaza cu ceva prostia care am facut-o in decembrie tinand cont ca inca nu am primit amenda administrativa?
Cata vreme nu este pusa in miscare o actiune penala impotriva dvs.( lucru care ma indoiesc ca se va intampla) nu vad nici o problema.Solicitati eliberarea unui cazier judiciar.;)
Cazierul il aveti alb dar e posibil sa aveti probleme.Se pot informa...
Stiu ca se pot informa si sunt mari sanse sa o faca la fiecare in parte.
In momentul de fata eu ma incadrez aici : "...să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni" , daca as primi amenda ar insemna ca nu mai sunt in curs de judecata si ca nu ar mai fi nici o problema. Gresesc?
Dat finnd ca au fost exprimate si alte opinii,cred ca opinia distinsei dne avocat Petre este indreptatita,ea bazandu-se pe o situatie care chiar daca eludeaza legea,totusi exista ,o intelegere intre magazine si politie ,in urma careia nu se mai sesizeaza politia iar situatia se rezolva intre magazin si client.
Cel mai corect ar fi sa incercati pentru ca nu cred ca au fost sesizate organele de urmarire penala,atata timp cat ati achitat la plecarea din magazin contravaloarea bunurilor sustrase.
Incercati si cred eu ca veti avea succes,dar oricum uitati de vechile practici.
r.gabi a scris:

Dat finnd ca au fost exprimate si alte opinii,cred ca opinia distinsei dne avocat Petre este indreptatita,ea bazandu-se pe o situatie care chiar daca eludeaza legea,totusi exista ,o intelegere intre magazine si politie ,in urma careia nu se mai sesizeaza politia iar situatia se rezolva intre magazin si client.
Cel mai corect ar fi sa incercati pentru ca nu cred ca au fost sesizate organele de urmarire penala,atata timp cat ati achitat la plecarea din magazin contravaloarea bunurilor sustrase.
Incercati si cred eu ca veti avea succes,dar oricum uitati de vechile practici.

Domnule R Gabi, punerea in miscare a actiunii penale presupune altceva decat ceea ce credeti dvs.:happy:

Se poate sesiza politia dar sa nu se puna in miscare actiunea penala.:)
Mai cititi...
Era o vorba : invatati, invatati si iar invatati...:))

Alte discuții în legătură

Un furt calificat, minor, situatie grava, viitor la scoala mariaantonescu mariaantonescu am fost la cumparaturi in carrefour cu parintii si eu ( doar eu, parintii mei nu au stiut) am furat produse in valoare de 140 ron. le-am achitat, au fost ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din hipermarket antonik93 antonik93 ieri prietena mea a fost surprinsa sustagand bunuri in valoare de 30 de lei.a fost prinsa de organele de paza,dusa in acea camera ,unde s-a completat o fisa si ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket castoralexa castoralexa am fost prinsa filmata sustragand obiecte din supermarket. m-a oprit paza dupa ce am achitat cosul şi am fost dusa la camera de control. Mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)