avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

onorariu avocat

Buna ziua , va rog mult sa-mi dati o idee ptr cum as putea sa-i propun unui avocat fara sa fiu refuzat , sa-mi accepte plata onorariului dupa solutionarea cauzei , sau daca nu plata esalonata pe perioada procesului.
Inca ceva , acest avocat ar trebui sa faca o cerere de investire a unui BO refuzat. Dupa care , ajung la un executor . Cam ce onorariu ar putea pretinde ? Exista "un tarifar" ptr serviciile avocatilor ....orientativ ?
Maine am intalnirea cu dna avocat, pot spera la niste raspunsuri pana atunci ? Multumesc din nou
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 08:25, 15 Iunie 2010
Vorbiti cu avocatul si vedeti ce zice.Cu plata esalonata ati putea avea sanse.
Conteaza si despre ce suma este vorba.
Puteti negocia onorariu impreuna cu d-na avocat,
puteti obtine inclusiv esalonarea acestuia.
Important este sa cadeti de acord.
Onorariu si modalitatea de plata a acestuia se va trece in
contractul de asitenta juridica pe care-l veti incheia cu
d-na avocat.
In contractul pe care il veti incheia cu avocatul se poate stipula ca plata onorariului sa fie facuta in rate. In privinta cuantumului ramane la latitudinea avocatului.
Multumesc. Ce inseamna onorariu de succes ....pe intelesul omului de rand fara studii de specialitate. Adica , platesc dar numai dupa ce "castiga" acel proces ? Si desigur e o suma mai substantiala. Sau cum ?
Onorariul stabilit între avocat şi client poate fi completat cu un onorariu de succes, cu caracter complementar, care constă într-o sumă fixă sau variabilă stabilită de comun acord şi care va fi achitată la atingerea obiectivului propus.
Cu alte cuvinte avocatul presteaza servicii avocatiale pe baza unui onorariu platit de client. Cu toate aceste nimic nu impiedica cele doua parti sa stabileasca inca un onorariu, de succes, pentru situatia in care avocatul castiga acel proces.
Interesele sau castigul clientului poate fi atat de mare incat este dispus sa ofere avocatului o parte din acel castig.

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Este interzisa stabilirea onorariului de succes in legatura cu latura penala a procesului penal? cezarad cezarad Am o intrebare. Recent am intrat intr-o disputa cu un jurist care sustine ca in cazul unui contract de asistenta juridica este interzisa inserarea unei clauze ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes mariadragu mariadragu Daca in contractul de asistenta juridica incheiat intre client si avocat se specifica la art 2: Onorariu o suma fixa, iar la art.5 \\\\"Alte clauze\\\\" se ... (vezi toată discuția)