avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu de succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu de succes

Daca in contractul de asistenta juridica incheiat intre client si avocat se specifica la art 2: Onorariu o suma fixa, iar la art.5 "Alte clauze" se specifica ca onorariul de la art. 2 trebuie achitat dupa ce clientul intra in posesia sumelor cuvenite se poate considera ca acest contract cuprinde doar onorariul de succes sau ca este susceptibil de a face parte din categoria quota litis?
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
mariadragu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:12, 3 Mai 2013
Sunteti avocatul sau clientul?
Clientul! :) Dar presupun ca raspunsul nu ar trebui sa fie partinitor, daca aveti un raspuns.
nu este quota litis.este un domn/doamna de avocat.de obicei ei cer banii inainte(cum e si normal) sau in rate.in sch daca va "pasuieste" pana dupa proces ins ca nu vrea sa va supuna la cheltuieli de pe acum.sa stiti ca acel contrat constituie titlu executor si daca nu ii platiti el trebuie sa dea o fuga pana la executor doar sa isi primeasca suma.ma mir sincer ca a acceptat sa fie platit asa...
mariadragu a scris:

Clientul! :) Dar presupun ca raspunsul nu ar trebui sa fie partinitor, daca aveti un raspuns.

Banuiam...:love:
Le place mult la clienti sa plateasca avocatul:kissing:

Din moment ce a primit banii cu titlu de avans nu se considera ilegal.
Practic este vorba de o esalonare a platii la o data ulterioara.
Deci, nici macar nu pare din ceea ce ziceti sa fie vorba de un onorariu de succes daca am inteles eu bine.
Nu exista bani primiti in avans de avocat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
mariadragu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Pact de quota litis / onorariu de succes 2222 2222 Buna seara, Pentru ca nu am ajuns la o interpretare corecta a acestui pact, imi permit sa expun o speta la care va rog sa ma consiliati: Avem un ... (vezi toată discuția)
Caut avocat - drept penal Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Am un dosar in care un prieten a fost bătut, 45 zile de îngrijiri medicale fiind minor. Agresorii fiind cu relații au tras de timp și au ... (vezi toată discuția)