avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consecinte furt bani din casierie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consecinte furt bani din casierie



Am lucrat la o firma cam o luna si jumatate cu un contract pe o luna pe care nu l-am semnat eu , ci altcineva.Dupa o luna nu am avut nicio discutie despre prelungire si doream sa plec deoarece nu se dadeau banii la timp si alte probleme.Mi s-a zis ca "nu se stie cand se dau banii" si am luat din casierie 500 lei si am plecat.Acum sunt amenintata cu desfacere disciplinara si politie, plangere penala etc.Mentionez ca am trimis suma integral inapoi prin posta impreuna cu demisia cu confirmare de primire.Ce urmeaza sa se intample mai departe?:sorry:
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:50, 14 Iunie 2010
Se cheama "furt calificat" sanctionat si pedepsit de legea penala, in plus ati lucrat la "negru" fara carte de munca omitand sa informati ITM de acest lucru... Ca ati returnat suma insusita ilegal a fost un lucru bun ceea ce procurorul va aprecia si va propune instantei de judecata sa condamne pentru fapta, avand in vedere circumstante atenuante. In ceea ce priveste "desfacerea disciplinara a cim", de ce trebuie sa va faceti probleme atata vreme cat nu exista un asemenea contract, in conditiile in care a semnat altcineva in numele dvs.! Daca plangera prealabila nu se depune la Parchet de catre partea vatamata se poate presupune ca nu exista acea fapta de a va face dreptate singur!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte furt bani din casierie ContSters153270 ContSters153270 Am lucrat la o firma cam o luna si jumatate cu un contract pe o luna pe care nu l-am semnat eu , ci altcineva.Dupa o luna nu am avut nicio discutie despre ... (vezi toată discuția)
Loc de munca abcd90 abcd90 Bună ziua . Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul angajator vasilevasile vasilevasile Buna seara, Am o problema si nu stiu cum se poate rezolva. La fostul loc de munca am creat un prejudiciu. Cei de la firma mi-au zis ca daca rezolv situatia ... (vezi toată discuția)