avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consecinte furt bani din casierie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consecinte furt bani din casierie

Am lucrat la o firma cam o luna si jumatate cu un contract pe o luna pe care nu l-am semnat eu , ci altcineva.Dupa o luna nu am avut nicio discutie despre prelungire si doream sa plec deoarece nu se dadeau banii la timp si alte probleme.Mi s-a zis ca "nu se stie cand se dau banii" si am luat din casierie 500 lei si am plecat.Acum sunt amenintata cu desfacere disciplinara si politie, plangere penala etc.Mentionez ca am trimis suma integral inapoi prin posta impreuna cu demisia cu confirmare de primire.Ce urmeaza sa se intample mai departe?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:16, 14 Iunie 2010
neplata salariului este una, luarea banilor in contul salariului neachitat este alta. pentru neachitarea drepturilor salariale puteti sesiza ITM-ul si puteti introduce o actiune la Tribunalul competent iar, luarea banilor din casierie... depinde de calitatea angajatului...oricum exista o pedeapsa penala chiar daca s-au returnat in integralitate...
Daca firma nu depune plangere impotriva dv. pentru furt, este OK. Daca o va face, chiar daca ati returnat suma angajatorului, tot furt se cheama, urmand sa fiti audiat la Politie si, in functie de imprejurari, puteti obtine o amenda administrativa pentru situatia in care se apreciaza ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte furt bani din casierie ContSters153270 ContSters153270 Am lucrat la o firma cam o luna si jumatate cu un contract pe o luna pe care nu l-am semnat eu , ci altcineva.Dupa o luna nu am avut nicio discutie despre ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de inselaciune addy92 addy92 buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters99159 ContSters99159 nu stiu daca aici se incadreaza problema mea .. am locuit cu chirie la o familie impreuna cu prietenul meu.acesta a luat cu imprumut o suma de bani de la acea ... (vezi toată discuția)