avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare

nu stiu daca aici se incadreaza problema mea .. am locuit cu chirie la o familie impreuna cu prietenul meu.acesta a luat cu imprumut o suma de bani de la acea familie pe baza unui act notarial.in momentul scadentei nu a restituit suma si proprietarii au luat tot ce se gasea in acel moment in apartament ca si garantie ca isi vor primi banii inapoi.prietenul meu a plecat din tara de ceva timp uramand sa trimita banii.pana acum nu ia trimis.am vb cu familia respectiva pentru ami returna hainele mele- eu nu sunt garant sau ceva in acel act notarial- si au refuzat.tin sa precizez ca in posesia lor se afla TOT.de la chiloti-la pasaport.ce sa fac sami recuperez bunurile?
teoretic, daca chiria a fost platita si datoria consta numai in suma luata ca imprumut, proprietarii nu au un drept de retentie asupra bunurilor personale aflate in imobil, asa ca trebuie sa vi le restituie. puteti incerca o actiune in instanta (costa si dureaza foarte mult) sau puteti incerca o plangere penala la politie pentru ca v-au luat toate bunurile. nu cred ca o asemenea plangere ar ptuea avea vreun rezultat concret (si parchetul si politia se misca foarte greu) dar ia-r putea determina pe proprietari sa va restituie macar lucrurile dvs.
Ei trebuie sa va restitue hainele dvs,din moment ce dvs.nu aveti nici o treaba cu imprumutul lui,iar el sa plateasca- pe el il pot da si in judecata pentru nerespecxtarea obligatiei de a restitui suma respectiva.
Nu au procedat corect proprietarii, deoarece hainele dvs. nu constituiau vreun gaj sau vreo garantie in vederea recuperarii banilor. .Si in special ca v-au oprit pasaportul , acest fapt eu l-as numi furt si as depune o plangere la politie, daca , in urma unor noi discutii cu acestia, tot nu ii convingeti sa va restituie lucrurile.Calea legala de care puteau uza imprumutatorii era o actiune in instanta, nu retinerea lucrurilor dvs.
Faceti imediat plangere penala pentru furt calificat!Imediat!
Furtul pasaportului este foarte grav!
Nu exista nici un fel de discutii ...datoria chiar daca era a dvs nu aveau dreptul sa retina hainele si documentele! daca faceti plangere penala la politie va recuperati imediat actele!=D>
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
chiar azi am vb cu ei si chiar mau luat la misto.au zis ca iam talharit ... iam amenintat cu politia dar nu a avut nici un efect...alta metoda imi puteti recomanda?eventual unde ma pot adresa pentru ca un ofiter sau cineva sa`i expuna problemele care le poate avea...

Alte discuții în legătură

2 contracte incheiate - evaziune fiscala ??? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am un apartament ce l-am dat in chirie. Am semnat cu chiriasul 2 contracte. Primul pe o valoare mai mare, iar al doilea pe care l-am declarat la ... (vezi toată discuția)
Retinere bunuri magda4008 magda4008 Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Fiul meu si-a deschis acum 2 ani un bar, iar anul trecut a intrat in insolventa. In anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire bunuri proprii ovidana ovidana In luna mai 2010 m-am casatorit si m-am mutat impreuna cu sotul la domiciliul acestuia. Am dus acolo nenumarate bunuri ale mele. Doua luni mai tarziu, din ... (vezi toată discuția)