avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare

nu stiu daca aici se incadreaza problema mea .. am locuit cu chirie la o familie impreuna cu prietenul meu.acesta a luat cu imprumut o suma de bani de la acea familie pe baza unui act notarial.in momentul scadentei nu a restituit suma si proprietarii au luat tot ce se gasea in acel moment in apartament ca si garantie ca isi vor primi banii inapoi.prietenul meu a plecat din tara de ceva timp uramand sa trimita banii.pana acum nu ia trimis.am vb cu familia respectiva pentru ami returna hainele mele- eu nu sunt garant sau ceva in acel act notarial- si au refuzat.tin sa precizez ca in posesia lor se afla TOT.de la chiloti-la pasaport.ce sa fac sami recuperez bunurile?
Doar daca depuneti plangere la politie ,acestia vor fi chemati acolo pentru a fi audiati.
Plangere penala se poate depune, insa furt nu e, lipsind scopul insusirii pe nedrept! Este insa, paremi-se abuz de incredere.
Iar asa zisul drept de retentie... aici nu vad nici un drept!
Dvs nu aveti practic nici un raport juridic cu ei, iar ei nu au nici un drept sa retina haine sau alte obiecte de-ale dvs.
Si pasaportul nu poate fi retinut decat de autoritati.


in momentul scadentei nu a restituit suma si proprietarii au luat tot ce se gasea in acel moment in apartament ca si garantie ca isi vor primi banii inapoi.


Subscrie celor mentionate de J h.Insusirea unor bunuri mobile , fara drept , in temeiul unor raporturi de incredere, au condus la savarsirea infractiunii de abuz de incredere , plangerea penala prealabila depunandu-se in termenul de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte incheiate - evaziune fiscala ??? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am un apartament ce l-am dat in chirie. Am semnat cu chiriasul 2 contracte. Primul pe o valoare mai mare, iar al doilea pe care l-am declarat la ... (vezi toată discuția)
Retinere bunuri magda4008 magda4008 Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Fiul meu si-a deschis acum 2 ani un bar, iar anul trecut a intrat in insolventa. In anul 2008 ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire bunuri proprii ovidana ovidana In luna mai 2010 m-am casatorit si m-am mutat impreuna cu sotul la domiciliul acestuia. Am dus acolo nenumarate bunuri ale mele. Doua luni mai tarziu, din ... (vezi toată discuția)